Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2018,
22.56

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija Nik Zupančič Ivo Jan Robert Kristan

Četrtek, 20. 9. 2018, 22.56

5 let, 7 mesecev

Alpska liga med 18. in 23. septembrom

Jeseničani so se vrnili, a pike na i jim pri selektorju ni uspelo postaviti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
HDD Jesenice HK Olimpija | Jeseničani so pri selektorju Ivu Janu in nekdanjemu železarju Juretu Sotlarju izgubili s 3:4. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so pri selektorju Ivu Janu in nekdanjemu železarju Juretu Sotlarju izgubili s 3:4.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenski državni prvaki, hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so brez poškodovanega Davida Rodmana (koleno) gostovali pri Sterzingu Vipitenu, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Ivo Jan, zanj pa igra otrok Olimpije in nekdanji železar Jure Sotlar, se po zaostanku z 1:3 vrnili v igro, a na koncu izgubili po kazenskih strelih (3:4). 

Ivo Jan
Sportal Ivo Jan pod dvojnim drobnogledom: Vem, da ne bo lahko

Jeseničani so pred koncem uvodne tretjine povedli prek Luke Bašiča, domačini so na začetku drugega dela izenačili, kaj kmalu pa z dvema zadetkoma Jureta Sotlarja v štirih minutah povedli s 3:1. Gorenjci se niso dali, Tadej Čimžar je v tretji tretjini znižal zaostanek, Urban Sodja pa dve minuti pred koncem rednega dela izsilil podaljšek. V njem zadetka ni bilo, sledili so kazenski streli, po katerih so zmago vpisali varovanci Iva Jana. 

Varovance Gabra Glaviča novo srečanje čaka v soboto, ko bodo doma pričakali aktualnega prvaka lige Asiago. Na tej tekmi se bodo pri HDD Sij Acroni Jesenice simbolično zahvalili dolgoletnemu železarju Robertu Kristanu za vse, kar je dal jeseniškemu hokeju. Upokojeni Lix bo vrgel prvi plošček. Jeseničani so napovedali, da se bodo v prihodnje na podoben način zahvalili še Marcelu Rodmanu.

Kako dolgo bo počival David Rodman?

Jeseničani so se morali v četrtek znajti brez največje okrepitve te sezone, napadalca Davida Rodmana. 35-letnik jo je skupil na ponedeljkovi tekmi državnega prvenstva proti HK Slavija Junior, ko je moral zaradi poškodbe predčasno končati srečanje. Po informacijah kluba gre za poškodbo kolena. Več o poškodbi naj bi bilo znano v petek, ko bo opravil nadaljnje preglede.

Nik Zupančič
Sportal Po 20 letih spet na prizorišču velikega uspeha: Lepo je biti tam, kjer si se dobro počutil

Zupančičev zmagoviti debi z zamudo

Nekdanji slovenski selektor Nik Zupančič je z zamudo debitiral na uradni alpski tekmi Feldkircha. Potem ko so zaradi neustreznega ledu v Milanu v soboto ostali brez tekme, so v torek na predarlskem derbiju gostili velikega tekmeca iz Bregenzerwalda in ga premagali s 6:3. Nov teden v Alpski ligi sta odprla tekmeca iz Predarlske Feldkirch in Bregenzerwald. Prvega trenira Nik Zupančič, ki je v torek svoje nove varovance prvič vodil v tem tekmovanju in se veselil zanesljive zmage s 6:3.

led
Sportal Avstrijci zahtevajo, da neodgovornost Italijanov kaznujejo

Olimpija bo v soboto gostovala v Italiji, v nedeljo pa odigrala prvo domačo tekmo v Alpski ligi. | Foto: Nebojša Tejič/STA Olimpija bo v soboto gostovala v Italiji, v nedeljo pa odigrala prvo domačo tekmo v Alpski ligi. Foto: Nebojša Tejič/STA

Olimpija v soboto v Italiji, v nedeljo prvič doma

Olimpijo dve tekmi čakata konec tedna. V soboto bo pozno zvečer gostovala pri Gardeni, v nedeljo pa gostila prvi domači obračun alpske lige te sezone. V Tivoliju bo pričakal Milano dveh nekdanjih zmajev Maksa Selana in Erica Panceta. Vodstvo zeleno-belega tabora je za to tekmo napovedalo povabilo županom vseh bližnjih občin Ljubljane.

Alpska liga, med 18. in 23. septembrom

Lestvica

 

Preberite še:

Mitja Robar
Sportal Mitja Robar našel novega delodajalca
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Po Olimpijinem vodstvu je šlo rezultatsko le še navzdol
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani prerešetali Italijane, Olimpija prav tako slavila, blamaža v Milanu

 

Ne spreglejte