Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2018,
11.58

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Natisni članek

liga EBEL Mitja Robar Medveščak Zagreb

Torek, 18. 9. 2018, 11.58

5 let, 7 mesecev

Mitja Robar ostaja v ligi EBEL

Mitja Robar našel novega delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Mitja Robar | Mitja Robar, ki se je po zadnji sezoni poslovil od Celovca, bo tudi v prihodnji sezoni igral v ligi EBEL, nosil bo dres zagrebškega Medveščaka. | Foto Sportida

Mitja Robar, ki se je po zadnji sezoni poslovil od Celovca, bo tudi v prihodnji sezoni igral v ligi EBEL, nosil bo dres zagrebškega Medveščaka.

Foto: Sportida

Izkušeni slovenski branilec Mitja Robar, ki se mu je Celovec po zadnji sezoni zahvalil za sodelovanje, je našel novega delodajalca. Štajerec bo vztrajal v razširjenem avstrijskem prvenstvu, nosil bo dres zagrebškega Medveščaka, pri katerem vlogo pomočnika trenerja opravlja njegov dolgoletni reprezentančni soigralec Marcel Rodman.

Hrvaški EBEL-ligaš v zadnjem času nima sreče s kadrom. Pestile so ga težave z vratarji, zdaj še s stebri obrambe. Poškodovana sta tako slovenski branilec Mark Čepon kot kanadski Kyle Hardy. Neugoden položaj je vodstvo kluba prisilil, da je poiskalo rešitve v obrambi. 

Zagrebčani, pri katerih vloga pomočnika trenerja Aarona Foxa pripada svežemu upokojencu Marcelu Rodmanu, so vrata odprli 35-letnemu slovenskemu branilcu Mitji Robarju. "Zaradi poškodb Hardyja in Čepona smo se odločiti pripeljati Mitjo Robarja. Gre za čvrstega igralca, za katerega verjamemo, da se bo hitro vključil v naš kolektiv, kakovostno izkoristil svojo minutažo in dal širino naši klopi," je za uradno stran kluba dejal Fox.

Mitja Robar
Sportal Mitja Robar: Agent še nisem, o reprezentanci se bom pogovoril s selektorjem

Iz Celovca v Zagreb

Štajerec ima z ligo EBEL precej izkušenj. V njej je z Jesenicami igral ob slovenskih začetkih v tem tekmovanju, zadnji dve leti pa je nosil dres Celovca, od katerega se je po zadnji sezoni moral posloviti.

Želel si je ostati v tekmovanju, se med drugim pogovarjal z Gradcem, a na koncu do dogovora ni prišlo. Zdaj se mu je želja oziroma dve (igral bo blizu doma) uresničila. Medveščaku, katerega člana sta še Čepon in napadalec Nik Simšič, se bo pridružil že v sredo.

V ligi EBEL ob trojici igrata še napadalca Anže Kuralt (Szekesfehervar) in Ken Ograjenšek (Gradec).

Po dveh tekmah predzadnji

Medveščak je na dveh tekmah vknjižil le eno točko in je na lestvici le pred Salzburgom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Medveščak je na dveh tekmah vknjižil le eno točko in je na lestvici le pred Salzburgom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Medveščak je po dveh tekmah z zgolj eno točko na predzadnjem mestu. Na uvodu ga je s 5:2 premagal Kuraltov Szekesfehervar, nato je po podaljšku izgubil še v Beljaku, kjer so koroški navijači poskrbeli za nešportne vložke. Temnopolta hokejista Medveščaka so ozmerjali z rasističnimi opazkami.

Preberite še:

led
Sportal Avstrijci zahtevajo, da neodgovornost Italijanov kaznujejo
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Celjani slavili na štajerskem obračunu, Jeseničani so se igrali z ognjem
Andrej Tavželj
Sportal Brez ovinkarjenja: Treba bo stopiti v večje čevlje in prevzeti odgovornost
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Ljubljanski kapetan ima še dovolj zagona: Če ne bi bilo motivacije, bi že končal
Ne spreglejte