Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 5. 2014,
13.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokejska liga prvakov Red Bull Salzburg Aleš Kranjc Luka Gračnar VSV Beljak Klemen Pretnar Blaž Gregorc Robert Kristan Gašper Cerkovnik Jaka Ankerst

Sreda, 21. 5. 2014, 13.59

8 let, 3 mesece

Kranjčevi naleteli na finske in slovaške prvake, Pretnar v slovenskem spopadu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Minsku, kjer se SP preveša v izločilne boje, so izvedli žreb hokejske lige prvakov, v kateri se bo za naslov prvakov od 21. avgusta bojevalo 44 klubov. Tekmovanje bo okusilo vsaj sedem Slovencev.

Kroglice oziroma ploščke sta vrtela predsednik Hokejske lige prvakov Anders Ternbom in nekdanji odlični češki branilec, ki zdaj opravlja vlogo pomočnika trenerja češke reprezentance, Jaroslav Špaček. Delivca usode sta imela kar nekaj dela z vračanjem ploščkov v bobne in prestavljanjem klubov iz ene skupine v drugo, saj v nobeni skupini ne smeta biti kluba iz iste države.

In kako težke nasprotnike so dobila moštva Slovencev? Že v skupini A najdemo nemške podprvake iz Kölna, katerih član je Aleš Kranjc. Naš branilec in soigralci se bodo v skupinskem delu udarili z aktualnimi finskimi (Kärpät Oulu) in slovaškimi prvaki (HC Kosice) ter češkim prvoligašem Bili Tygri Liberec, ki lani ni videl končnice.

V skupini C se obeta slovenski spopad med beljakom Klemena Pretnarja in aktualnim francoskim prvakom Brianconom, za katerega bosta igrala Gašper Cerkovnik in Jaka Ankerst. Družbo jim bosta delala švedska Frölunda Gothenburg, ki je obstala v četrtfinalu prvenstva, in zmagovalka Spenglerjevega pokala Geneva Servette, ki je švicarsko prvenstvo končala v polfinalu. Skupina F bo za Slovence prav tako zanimiva. Blaž Gregorc in Robert Kristan bosta s Pardubicami napadala prvaka lige EBEL Bolzano, švedski Linköping, ki je domače prvenstvo končal v polfinalu, in finski Turku, ki je leta 2010 postal finski prvak, od takrat pa ni bil več v končnici.

Salzburški "rdeči biki" in Luka Gračnar bodo nastopili v skupini I, v kateri jim bodo štrene mešali švicarski podprvaki Kloten Flyers, četrtfinalisti finskega (JYP Jyväskylä) in švedskega prvenstva (HV71 Jönköping).

Začetek skupinskega dela lige prvakov bo 21. avgusta. V 1/8 finala bodo napredovali zmagovalci skupin in pet najboljših drugouvrščenih ekip. Prvak bo okronan 3. februarja.

Ne spreglejte