Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Montreal Canadiens

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 18.07

8 let

Kralji zavezali kravato Montrealu, Ovečkin zabil štirikrat (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V severnoameriški hokejski ligi NHL so LA Kings v gosteh igrali proti Montreal Canadiens in jih tudi visoko premagali.

Na koncu je bil izid kar 6:0 za Kralje, na ledu pa se je izkazal tudi slovenski hokejist Anže Kopitar,ki je za svojo ekipo prispeval podajo pri prvem golu in zadel v polno za dva proti nič. Poleg Kopitarja so gol dosegli še Jordan Nolan, Alec Martinez, Tyler Toffoli, Jake Muzzin in Justin Williams, izkazal pa se je tudi vratar Martin Jones, ki je dosegel drugi "shutout" v karieri.

"Morda takšnega sanjskega začetka res nisem pričakoval, a to še ne pomeni, da sem zdaj zadovoljen. Ne želim se zaustaviti tu, zato bom še naprej trdo delal. Pred nami je še veliko dela, saj nas čakajo tekme proti res odličnim moštvom," je bil po novem uspešnem večeru skromen Jones, ki je dobil priložnost na tekmi proti Montrealu namesto Bena Scrivensa, ki ima v ligi vodilni odstotek v obrambah. In Scrivens je običajno rezervni vratar za Jonathana Quicka, ki je zaradi poškodbe dimeljske mišice na prisilnem počitku.

Kralji so z zmago proti Montrealu, komaj drugo v zadnjih 11 medsebojnih obračunih, zmagoviti niz podaljšali na štiri tekme.

''Nori'' Ovečkin rešil Washington

Sanjski večer je za Aleksandrom Ovečkinom, ki je zabil kar štiri zadetke, zadnjega pol minute pred koncem rednega dela, ko je izsilil podaljšek. V tem zadetkov ni bilo, tako da je o zmagovalcu med Washingtonom in floridsko Tampo Bay – ta je po 11. minutah vodila že s 3:0 – odločala loterija, po kateri so se veselili hokejisti iz prestolnice. "Za svoje zadetke sploh ni preveč garal. A če mu pustiš, da strelja, lahko pričakuješ prav to," je o zadetkih zvezde večera, ki je pokopala njegovo ekipo, dejal strateg Tampe Jon Cooper.

Vrh vzhodne konference so z minimalno zmago, ki so si jo zagotovili v zadnji tretjini, prevzeli Kosmatinci iz Bostona, poseben sprejem v Calgaryju je doživel dolgoletni kapetan plamen Jarome Iginla, ki se je pred sezono preselil k podprvakom. Aktualni prvaki iz Chicaga po suvereni zmagi nad Dallasom ostajajo v vodstvu lige.

Ne spreglejte