Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2014,
16.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Chicago Blackhawks končnica

Sobota, 24. 5. 2014, 16.55

7 let, 12 mesecev

Kralji pred prvo domačo tekmo previdni: Pričakujemo nevaren Chicago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Finalna serija zahodne konference lige NHL je izenačena na 1:1. Los Angeles Kings so Blackhawks ukradli zmago v Chicagu, zdaj bodo na domačem ledu poskušali priti do prednosti.

"Seveda je razlika, če te takole odpihnejo z ledu v tretji tretjini, ali pa če tekmo izgubiš na tesno, zaradi kakšne manjše napake," je po porazu z 2:6 na domačem ledu potarnal vratar Chicaga Corey Crawford: "Ampak tisto preprosto nismo bili mi. Mislim, da se nimamo česa bati." Branilci naslova so v zadnji tretjini druge tekme konferenčnega finala proti LA-ju doživeli razpad sistema, svojim navijačem pa obljubljajo, da jim hud poraz ni načel samozavesti.

Razpad sistema Chicaga ni pretresel Tudi v taboru Kraljev v domači dvorani Staples Center pričakujejo drugačne, močnejše in nevarnejše Blackhawks. "Tista tekma ni pustila nobenih posledic, mentalno so ena najmočnejših ekip v ligi in na naslednji tekmi jih lahko pričakujemo v najboljši izdaji," pravi kanadski branilec Los Angelesa Drew Doughty, ki seveda pričakuje težko tretjo tekmo finala, a tekmece tudi opozarja: "Nismo jim še pokazali vsega, se pa zavedamo, da se ne bodo držali nazaj. Vedo, kaj morajo storiti, da proti nam odigrajo dobro tekmo, so odlična ekipa in to so že večkrat dokazali."

Se bodo na domačem ledu uspeli zbrati? Kralji so Chicagu odvzeli prednost domačega igrišča, sicer pa tudi v tej sezoni nekoliko bolje igrajo v gosteh. "Udobno se počutimo na gostovanjih, to je pomembno, če se namreč ne počutiš dobro na gostovanjih, najbrž v tem delu sezone, že ne igraš več. Naša težava je, da doma nismo igrali prav navdušujoče. To je izziv, tudi na domačem ledu moramo najti pravi fokus," pred tretjo tekmo finala zahodne konference težavo Kraljev izpostavljal kapetan kalifornijskega moštva Dustin Brown.

Anže Kopitar kralj končnice Naš hokejski zvezdnik Anže Kopitar je na dveh tekmah proti Chicagu vknjižil eno točko za podajo pri golu Jakea Muzzina, s katerim je na zadnji LA prešel v vodstvo, po tem, ko je v prvi tretjini zaostajal z 0:2, Hrušičan pa z 20 točkami (5 golov in 15 podaj) trdno vodi na lestvici najboljših strelcev končnice, njegova najbližja zasledovalca sta tudi njegova moštvena kolega, Jeff Carter (16 točk, 7 golov - 9 podaj) in Marian Gaborik (15, 9 – 6).

Ne spreglejte