Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2016,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Sobota, 23. 1. 2016, 19.18

8 let

Kralji po infarktni končnici dobili tekmo, Kopitar prispeval podajo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Los Angeles Kings so nocoj gostovali pri San Jose Sharks in po infarktni končnici dobili tekmo ter prekinili niz dveh zaporednih porazov. Anže Kopitar je za svojo ekipo prispeval podajo.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki so se zaradi kazni ene tekme morali znajti brez Milana Lucica, so v gosteh premagali San Jose Sharks. Tekma je bila odločena šele v podaljšku. Zelo napeto je bilo že v rednem delu, ko so domači hokejisti še nekaj sekund pred koncem vodili z izidom 2:1. Izenačujoči gol je dvanajst sekund pred koncem rednega dela dosegel najnovejši član Kraljev Vincent Lecavalier, ki v zadnjem času pridno polni statistiko, in izsilil podaljšek. Junak tekme je bil Marian Gaborik. Slovak je v peti minuti podaljška premagal še lani člana Kalifornijcev Martina Jonesa in tako dosegel zmagoviti gol za Kralje.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je na ledu preživel dobrih 22 minut in prispeval podajo pri prvem golu. Hrušičan je tudi štirikrat streljal na gol, a plošček ni našel poti vanj.

"Za nas je bila kazen Lucicu velik udarec, a smo stopili skupaj in po neprepričljivi sobotni predstavi zaigrali veliko bolje. Občutek, da sem lahko pomagal z zmagovitim zadetkom, je odličen," je bil prešerne volje 33-letnik Gaborik, ki je zadel prvič po 31. decembru. Zadovoljen je bil tudi drugi veteran Lecavalier: "Odlično, ostalo je le 12 sekund, a nam je uspelo. To je bila odlična akcija, Brown me je dobro videl. V pravem trenutku sme bil na pravem mestu."

"V gosteh igramo dobro, tudi večer prej smo, a tokrat je bila razlika v igri z igralcem več oziroma manj. Oni imajo dominanten power-play, a uspelo se nam je ubraniti ob vseh štirih, Drew pa je zadel izjemno pomemben gol (izenačil je na 1:1, op. a.)," je razmišljal Darryl Suttery. Dotaknil se je še obramb Jhonasa Enrotha, ki je ubranil 30 strelov: "Potrebovali smo njegove obrambe za zmago. Naloga drugih vratarjev je, da morajo igrati v težkih položajih in zmagati, kar mu je ob nekaj velikih obrambah uspelo."

Kralji ostajajo vodilni v pacifiški diviziji, naslednja tekma jih v četrtek čaka doma, ko bo v Staples Centru gostoval Colorado.

Anderson in Crawford zaklenila vrata

Ottawa je s 3:0 premagala New York Rangers, Craig Anderson je ubranil vseh 35 strelov, vrata je zaklenil tudi Corey Crawford, Artemij Panarin in Patrick Kance pa sta zabila za zmago nad St. Louisom. Na preostali tekmi je Carolina z dvema zadetkoma Krisa Versteega s 5:2 premagala Calgary. Obračun med Washingtonom in Pittsburghom je bil zaradi vremenskih nevšečnosti prestavljen.

Ne spreglejte