Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2018,
7.57

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

New Jersey Devils Los Angeles Kings NHL liga NHL

Petek, 7. 12. 2018, 7.57

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 6. december

Krizi Kopitarja in druščine ni videti konca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Anže Kopitar | Kralji so še vedno zadnjeuvrščeno moštvo na zahodu. | Foto Reuters

Kralji so še vedno zadnjeuvrščeno moštvo na zahodu.

Foto: Reuters

V noči na petek je bilo v ligi NHL precej pestro, na sporedu je bilo kar enajst tekem. Na delu so bili tudi Kralji, ki so doživeli še en poraz. LA Kings tako še vedno ostajajo na zadnjem mestu zahodne konference. Nov mejnik v karieri je dosegel Aleksander Ovečkin.

Anže Kopitar in druščina sta tokrat doma gostila New Jersey Devils, najslabše moštvo v vzhodni konferenci. A tudi Hudiči so bili boljši od njih in jih premagali z izidom 3:6. Kapetan kraljev Kopitar je v 23:25 minute na ledu ostal brez točke, v statistiko je vpisal tri  strele proti vratom tekmeca.

Kraljem na tekmi niti enkrat ni uspelo preiti v vodstvo. V drugi tretjini, ko je bilo največ golov, jim je uspelo izenačiti na 2:2, sicer pa so bili gostje vedno v prednosti. Kralji so v letošnji sezoni na 29 tekmah dosegli le 21 točk.

Kyle Palmieri je za New Jersey dosegel dva gola, s čimer je tudi prekinil strelsko sušo proti tej ekipi (proti kraljem ni zadel na prejšnjih 13 tekmah), s tremi podajami se je izkazal Taylor Hall. Pri domačih so v polno zadeli novinec Brendan Leipsic, Adrian Kempe in Kyle Clifford, vratar Jonathan Quick je zbral 29 obramb.

Za eno redkih svetlih točk je poskrbel Drew Doughty, ki je s podajo prišel do številke 334 v karieri, s čimer je postavil klubski rekord po številu podaj za branilce.

Zdaj čakajo na Vegas

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo prav tako v domači dvorani gostili Vegas Golden Knights. Njihovim naslednjim tekmecem gre precej bolje, danes se je ekipa po sedmi zmagi na zadnjih osmih tekmah pomaknila na skupno tretje mesto v ligi; po zaostanku 2:3 proti Chicagu sta za preobrat z zadetkoma v le 12 sekundah zadnje tretjine poskrbela Jonathan Marchessault in Alex Tuch. Chicago je doživel šesti zaporedni poraz.

Ovečkin s 5.000 strelom na gol

Washington Capitals so ta večer gostovali pri Arizona Coyotes in zmagali z 2:4. Ta večer si bo zagotovo zapomnil Aleksander Ovečkin, prvi zvezdnik Washingtona. Na tekmi proti Kojotom je dosegel pettisoči strel na gol in postal šele deveti igralec v ligi, ki mu je to uspelo. Za ta dosežek je 33-letni Ovečkin potreboval 1.031 tekem, kar je najmanj do zdaj. Pred tem je rekord držal Marcel Dionne, ki je potreboval 1.215 tekem.

Kanadski obračun spet Montrealu

Calgary je z 2:0 premagal Minnesoto, vratar Mike Smith je z 31 obrambami drugič v sezoni ostal nepremagan, skupno je bil to njegov 38. "shutout" v karieri. V napadu pa je bil glavni Elias Lindholm z obema zadetkoma za zmago.

V kanadskem obračunu med Montrealom in Ottawo je še drugič v nekaj dneh slavil Montreal, še enkrat z izidom 5:2. Tokrat so hokejisti Montreala slavili na tujem, dva gola je dosegel Paul Byron.

Montreal Canadiens so še drugič v nekaj dneh ugnal Ottawo. | Foto: Reuters Montreal Canadiens so še drugič v nekaj dneh ugnal Ottawo. Foto: Reuters

Po dvakrat sta bila na tekmi Pittsburgha z newyorškimi otočani uspešna tudi Kris Letang in Phil Kessel, za zmago pingvinov s 6:2 je en gol prispeval tudi prvi zvezdnik Sidney Crosby, zanj je bil to 15. gol v sezoni.

Toronto je po podaljšku klonil proti Detroitu in tako končal niz petih zmag; za rdeča krila, ki so vodila že za tri gole, a vodstvo zapravila, je bil mož odločitve Dylan Larkin, ki je zadel v tretji minuti podaljška.

Ne spreglejte