Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
14.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Dwight King Vancouver Canucks liga NHL

Torek, 13. 10. 2015, 14.31

8 let

Kralji dva meseca brez Kralja, pred Vancouvrom spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kalifornijsko moštvo bo odigralo tretjo tekmo sezone, na kateri se bo bojevalo za prvo zmago. V lovu za točkami Los Angeles Kings še kar nekaj časa ne bo mogel pomagati napadalec Dwight King.

Po dveh porazih proti divizijskim tekmecem (z 1:5 so izgubili s San Jose Sharks, z 1:4 z Arizona Coyotes) je čas za nov divizijski spopad. V Staples Center prihaja Vancouver, ki ima ob včerajšnji zmagi nad Anaheimom v žepu še tri od štirih mogočih točk s tekem proti Calgaryju.

Če bo to za kanadsko moštvo druga tekma v enem dnevu, pa so imeli Kralji po petkovem srečanju več časa za počitek in za razmislek, kako naprej. Na dveh tekmah so dosegli le dva zadetka, prejeli pa devet. In če gre sklepati po sobotnem in ponedeljkovem treningu, bo trener Darryl Sutter nekoliko premešal prva napada. Ob Anžetu Kopitarju je bil na treningih še naprej Marian Gaborik, paru pa se je pridružil kapetan Dustin Brown, ki se je z dvojico lani že dodobra naigral. Milan Lucic pa se je preselil v drugo linijo k Tylerju Toffoliju in Jeffu Carterju.

"Potrebujemo več od naših napadalcev. Malce smo pogledali, kdo igra dobro, kdo je vroč, kdo je že v preteklosti skupaj dobro deloval …," je 57-letnik po enem od treningov komentiral menjavo in novinarjem razkril, da še lep čas ne bo mogel računati na pomoč levokrilnega napadalca Dwighta Kinga. Šestindvajsetletnik se je poškodoval na pripravljalni tekmi s Coloradom. King, ki si je ob blokiranju strela zlomil kost v stopalu, je že prestal operacijo. Soigralcem pa naj bi lahko pomagal v osmih do desetih tednih.

"Lani igrali v končnici, kar nam ni uspelo"

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick se z odstotkom ubranjenih strelov (83,3 %) na prvih dveh tekmah ne obremenjuje, pač pa opozarja, da bo morala dati več od sebe celotna ekipa.

"Ta številka je za ljudi, ki ne poznajo igre, in ne pomeni nič. Na prvih dveh tekmah smo dvakrat izgubili. To pa je pomemben podatek, podatek, ki veliko pove in ki ga bomo morali izboljšati. K nam prihaja Vancouver, divizijski tekmec, morali bomo biti izjemno dobro pripravljeni nanj. Gre za dobro ekipo, ki je lani igrala v končnici, kar nam lani ni uspelo, tako da bomo morali pokazati svojo najboljšo igro," je pred obračunom razmišljanja strnila prva hobotnica Kalifornijcev.

Ti so v ponedeljek v ligo AHL k Ontario Reign poslali branilca Jeffa Schultza, z Mikom Richardsom, ki so ga, kot so zapisali, zaradi grobe kršitve pogodbe odslovili poleti, pa so dosegli dogovor. Njihov proračun bo odslovljeni napadalec bremenil vse do leta 2031.

Ne spreglejte