Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 1. 2015,
19.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar zimska klasika

Četrtek, 1. 1. 2015, 19.26

7 let, 12 mesecev

Kraljevi preobrat v izdihljajih, Washingtonu domača zimska klasika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kralji iz Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem na čelu so v tretji tretjini izenačili rezultat v Vancouvru, v zimski klasiki so na bejzbolskem štadionu hokejisti Washingtona s 3:2 ugnali Chicago.

V Washingtonu se je ponoči oziroma opoldne po lokalnem času, odvijala tradicionalna sedma zimska klasika (Winter Classic). Palice so pod milim nebom in bleščečim soncem prekrižali hokejisti Chicago Blackhawks in domačini Washington Capitals, ki so na veselje več kot 40 tisoč navijačev zmagali z rezultatom 3:2. Moštvo Capitals je povedlo v prvi tretjini z goloma Erica Fehrja v osmi in Aleksandra Ovečkina v 12. minuti. V 14. minuti so hokejisti Blackhawks znižali ob prednosti igralca več, zadel je Patrick Sharp. V 24. minuti je izenačil Brandon Saad. Zimsko klasiko je odločil nekdanji član Chicaga Troy Brouwer 13 sekund pred koncem.

Kot je to že v navadi, je hokejski obračun pospremil pester spremljevalni program, v katerem je za rock'n'roll točko poskrbel dinamični rocker Billy Idol, za patriotsko vzdihovanje pa so s preletom nad bejzbolskim štadionom Nationals Park poskrbela ameriška bojna letala.

Kalifornijski Kralji v izdihljajih tekme do zmage nad domačim Vancouvrom

Trud in vztrajnost sta se obrestovala tudi Kraljem iz Los Angelesa, ki so v zadnjih dveh in pol minutah tekme v dvorani Areni Rogers v Vancouvru nadomestili zaostanek in z rezultatom 3:2 slavili nad domačo ekipo Vancouver Canucks. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je v statistiko vpisal dva strela v okvir vrat, ki jih je varoval vratar Ryan Miller.

Domači hokejisti so prvi povedli z zadetkom Alexa Burrowsa ob številčni premoči na ledu v 13. minuti tekme. V 24. minuti je bilo že 2:0 za Vancouver po zadetku Radima Vrbate.

V 35. minuti so kralji le dosegli zadetek. Za golom sta se borila Dwight King in Kyle Clifford, plošček je prišel do Mika Richardsa, pred golom se je nato znašel King, odbitek pa je nato le končal v domačem golu za 1:2.

V 58. minuti dvoboja je moštvo iz Los Angelesa po zadetku Justina Williamsa, ob številčni premoči na ledu, doseglo izenačenje 2:2. Zmagoviti gol pa je padel v 59. minuti, ko je domačega vratarja matiral Jarret Stoll le minuto in 14 sekund pred koncem rednega dela. Z zmago v Vancouvru so kralji prekinili niz petih zaporednih porazov v gosteh.

Kralji so, čeprav končni izid tega ne kaže, povsem nadigrali domače moštvo. Razmerje v strelih na gol je bilo 40:16 za gostujoče moštvo iz Los Angelesa.

Po treh tekmah v Kanadi se prvaki vračajo domov, kjer jih prva tekma v letu 2015 čaka s sobotno matinejo, oziroma jutri zvečer po slovenskem času, ko se bodo v Staples Centru pomerili z Nasvhillom. Kralji bodo doma nato ostali vse do 20. januarja, v tem času pa bodo skupno odigrali sedem tekem.

Ne spreglejte