Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings Anaheim Ducks liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 6. 5. 2014, 9.28

8 let

Kraljem se smeji, Rački pa priznavajo: Potrti smo, a se bomo pobrali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brez dveh pomembnih branilcev, a z učinkovitostjo in razpoloženim vratarjem Jonathanom Quickom so Kralji pred selitvijo v Staples Center v odličnem položaju. Potrti Rački pravijo, da se bodo pobrali.

"Nismo se počutili kot na gostovanju. Že med rednim delom smo v tej dvorani dobro igrali. Najpomembnejša stvar za nas je bila, glede na to, da smo v prejšnji seriji odigrali sedem tekem, da smo potrebovali štiri linije in šest branilcev, ki so morali dati res vse od sebe. Malce smo se zapletli v kazni, a tu se je odlično izkazal tudi Jeff Schultz (debitant v dresu Kraljev, po več kot letu je spet zaigral v ligi NHL, op. a.)," je bil po šesti zaporedni zmagi v končnici in zvišanju serije na 2:0 zgovoren trener Kraljev Darryl Sutter, ki ga nekateri močni naleti niso motili (npr. nalet Matta Beleskeyja na Drewa Doughtyja): "Nič takega. To je končnica." Petinpetdesetletnik je bil navdušen nad igro pet na pet, v kateri svojim fantom ni ničesar očital, in nad zvezdo večera, vratarjem Jonathanom Quickom, ki je zaustavil 36 od 37 strelov: "Bil je odličen. Naredil je razliko. Bil je najboljši igralec na ledu."

Zaradi poškodb Kraljem nista mogla pomagati veterana na branilskih položajih Willie Mitchell in Robyn Regehr, se je pa zato dobro znašel Alec Martinez, ki je že na prvi tekmi proti Anaheimu dobro blokiral strele nasprotnikov, tokrat pa je prispeval zmagoviti zadetek: "Tako Tyler (Toffoli, podajalec, op.a.) kot Carts (Jeff Carter, op. a.) sta odigrala izjemno pri zadetku. Mislim, da me je Carts slišal in mi prepustil plošček, jaz pa sem imel dovolj sreče, da sem ga pospravil v mrežo. Sicer pa smo dokazali, da imamo veliko globino na branilskih mestih. Težko je nadomestiti dva tako pomembna branilca, a Schultz je dokazal, da mu NHL ni neznanka, in odigral odlično tekmo."

Pripravljeni na preobrat, a treba bo povečati učinkovitost

Tabor Los Angelesa, kjer se bo serija nadaljevala v noči na petek, je lahko z izidom zadovoljen, vse kaj drugega kot zadovoljstvo pa polni misli Aneheima, ki je doma zapravil dva ploščka. Če trener Bruce Boudreau po uvodnem porazu še ni bil zaskrbljen, po drugem neuspehu pravi: "Ja, zdaj pa smo potrti. A pobrali se bomo in v četrtek bomo pripravljeni. Bili smo že v takem položaju in zmogli smo ga obrniti sebi v prid. Zavedamo se, da igramo proti odlični ekipi, ki je ujela ritem v pravem trenutku, a verjamem, da smo sposobni doseči svoj cilj."

Razočaranja po novem porazu ni skrival robustni kapetan Ryan Getzlaf. "Igramo končnico in tu prostora za napake in izgovore ni. Moramo biti boljši, jaz moram biti boljši in to pričakujem tudi od ekipe. Naši streli morajo biti natančnejši. Nismo bili niti blizu mreže, in to moramo spremeniti," je nad neučinkovitostjo – od 37 strelov so zadeli enkrat, Kralji so proti Hillerju ustrelili le 16-krat in zadeli dvakrat (zadnji plošček je Dwight King pospravil v prazen gol) – potožil z desetimi točkami sicer najučinkovitejši člen Anaheima v končnici.

Ali bodo Rački bolje pripravili palice ali pa bosta Quickie in druščina, ki jima Sutter pravega počitka ne bo namenil, prišla do zaključnega ploščka za konferenčni finale, bo znano v jutranjih petkovih urah. Tekma se bo začela ob 4. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte