Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks končnica

Sreda, 30. 4. 2014, 20.17

8 let

Kraljem je uspelo. Kopitar strelec zmagovitega gola za epski preobrat!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Los Angeles Kings je postala četrta ekipa, ki ji je uspelo po zaostanku z 0:3 v zmagah preobrniti serijo in napredovati. Anže Kopitar je k zmagi s 5:1 prispeval zmagoviti zadetek. Čaka jih Anaheim.

San Jose je zapravil skoraj nemogoče, po vodstvu s 3:0 v zmagah so bili le še korak od konferenčnega polfinala, a Kralji so verjeli v preobrat. Prestavili so v višjo prestavo, izenačili serijo, nato pa na odločilni sedmi tekmi v San Joseju s 5:1 premagali gostitelje in postali četrta ekipa v zgodovini, ki ji je uspel tak dosežek. Pred njimi je to uspelo Toronto Maple Leafs (1942), New York Islanders (1975) in Philadelphia Flyers (2010).

V Sap Centru v San Joseju so sicer prvi povedli "morski psi", ko je Matt Irwin v 21. minuti ugnal Jonathana Quicka, a to je bil tudi edini zadetek poklapanih gostiteljev. Drew Doughty je štiri minute pozneje izkoristil igralca več in izenačil. Antti Niemi pa je moral dobro minuto pred koncem druge tretjine še drugič po plošček v svojo mrežo. Zadel je Anže Kopitar - s štirimi zadetki in šestimi podajami najučinkovitejši hokejist letošnje končnice. Na koncu se je izkazalo, da je Hrušičan prispeval zmagoviti zadetek za zmago, a kot vselej rad poudarja, je k uspehu seveda pripomogla celotna ekipa.

V peti minuti nadaljevanja je prednost Los Angelesa pomagal okrepiti Tyler Toffoli. San Jose se je na vse načine trudil znižati, lepo priložnost so domači imeli pet minut pred koncem rednega dela, ko je moral na kazensko klop Jake Muzzin, a je tudi po zaslugi izjemno razpoloženega Jonathana Quicka (39 obramb) niso izkoristili.

Poskušali so še brez vratarja, vendar so se jim vsi poskusi izjalovili, saj sta kapetan Kraljev Dustin Brown po podaji Kopitarja in Tanner Pearson zadela v prazen gol in postavila končnih 5:1.

V polfinalu z Anaheimom, napredovali še Divjaki in Rangersi

Kralje v polfinalu zahodne konference že v noči na nedeljo čaka moštvo Anaheim Ducks, ki je v prvem krogu končnice s 4:2 v zmagah porazilo Dallas Stars. Branilci naslova prvakov, hokejisti moštva Chicago Blackhawks, so se z izidom 4:2 prebili prek St. Louisa in se bodo v drugem polfinalu na zahodu udarili z Minnesoto, ki je v podaljšku po zadetku Nina Niederreiterja strla odpor Colorada.

Na vzhodu so bili neznanka le še New York Rangers ali Philadelphia Flyers. Prvi so na domačem ledu prišli do tesne zmage z 2:1, v konferenčnem polfinalu jih čakajo Pittsburgh Penguins, ki so v četrtfinalu s 4:2 odpravili Columbus Blue Jackets. V drugem polfinalu bodo palice prekrižali hokejisti Montreal Canadiens (s 4:0 so pometli s Tampa Bay Lightning) in Boston Bruins (s 4:1 izločili Detroit Red Wings).

Ne spreglejte