Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2015,
21.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings

Četrtek, 22. 10. 2015, 21.19

8 let

Kopitarju se smeji, navijači Columbusa zardevajo od sramu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je s Kralji osvojil San Jose in se mu maščeval za visok poraz na začetku sezone. Los Angeles je zmagal tretjič zapored. Columbusu ne gre in ne gre.

Kralji iz Los Angelesa so stvari v svoje roke vzeli že v uvodni tretjini, ki so jo po zaslugi zadetkov Tylerja Toffolija in Milana Lucica dobili z 2:0. Ko je v 24. minuti dvorano SAP Center v San Joseju utišal še Jeff Carter, so se morski psi znašli v resnih škripcih.

Rahlo upanje jim je ponudil zadetek Joela Warda (1:3), a sta nato Anže Kopitar in druščina zadržala lepo prednost in jo na prestižnem kalifornijskem obračunu s sosedi pretopila v zmago. V 50. minuti je še drugič na tekmi v polno zadel Carter, povišal vodstvo Kraljev na 4:1 in postavil končni rezultat.

"Na prvi tekmi so nas kar malce osramotili (San Jose je v Staples Centru zmagal s 5:1, op. a.) in nas povozili, zato je bilo še toliko pomembneje, da smo se dokazali, če lahko tako rečem. Nocojšnja tekma je bila tako za nas izjemno pomembna. Tu je vedno je težko igrati. Mislim, da smo opravili dobro delo," je bil z dvema zadetkoma in dvema podajama zadovoljen junak tekme Carter.

Besedam soigralca je pritrdil tudi Milan Lucic: "Najpomembnejše na tej tekmi je bilo, da smo znali odgovoriti na uvodni poraz. Naše misli so bile na pravem mestu, kar je bil eden od glavnih razlogov, da smo v eni od najbolj neugodnih NHL-dvoran dosegli veliko zmago. Vsekakor je svoje delo odlično opravil Enroth, ki je prvič začel kot naš prvi vratar in zaustavil 39 strelov. Dal nam je možnost za zmago, mi pa smo izkoristili svoje priložnosti."

Najslabši vstop v sezono po 72 letih

Za najvišjo zmago dneva so poskrbeli hokejisti Nashvilla, ki so s 5:1 odpravili Račke iz Anaheima Z zadetkom in dvema podajama sta izstopala Colin Wilson in Ryan Ellis. Zmagovalca na dvoboju v kanadski prestolnici Ottawi so odločili šele kazenski streli, ki so v boljšo voljo spravili navijače New Jerseyja. Hudiči so zmagali s 5:4, srečanje pa je odločil Lee Stempniak. Dvaintridesetletni Američan se je izkazal že v rednem delu, ko je 32 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje (4:4) in razžalostil kanadske navijače. "Odločila je naša miselnost. Vztrajali smo do zadnje sekunde, kar se nam je obrestovalo," je dejal Stempniak, ki je na gostovanju pri senatorjih prispeval še podajo.

Columbus Blue Jackets so še vedno v rezultatski krizi. Izgubili so že osmo tekmo zapored, John Tortorella (nasledil je Todda Richardsa) pa je na trenerskem položaju debitiral s tesnim porazom (2:3). To je najhujši štart v ligi NHL po sezoni 1943/44, ko so New York Rangers nanizali enajst zaporednih porazov. Odločilen zadetek za zmago Minnesote s 3:2 je dosegel avstrijski zvezdnik Thomas Vanek.

Zvezde iz Dallasa so ujele zmagovalno formo. Še petič zapored so prisilile tekmeca, da jim je po srečanju čestital za zmago. V noči na petek po slovenskem času so odpravile Pingvine iz Pittsburgha, pri katerih je ruski as Jevgenij Malkin že četrto tekmo zapored ostal brez zadetka oziroma podaje.

Njegov rojak Aleksander Ovečkin se je izkazal na dvoboju v Vancouvru. Izkušeni napadalec Washingtona je predstavljal jeziček na tehtnici gostov za zmago s 3:2 in svoji ekipi pomagal do četrte zaporedne zmage.

Chicago je brez poškodovanega branilca Duncana Keitha, ki so mu operirali desno koleno in bo odsoten kar nekaj časa (prvotna ocena znaša med štirimi in šestimi tedni), ugnal Florido (3:2). Pri poražencih se je med strelce vpisal tudi češki veteran Jaromir Jagr, ki se je s tem na večni lestvici izenačil s Fincem Teemujem Selannejem po točkah, priigranih v trenutku, ko je imela njegova ekipa (vsaj) igralca več na ledu. Slovita Evropejca sta v bogatih karierah v power-playu zbrala kar 588 točk.

Ne spreglejte