Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
19.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Chicago Blackhawks

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 19.20

8 let

Kopitarjevi Kralji izgubili v Chicagu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na torek se bodo v severnoameriški hokejski ligi odigrali štiri tekme. Anže Kopitar in druščina so gostovali v vetrovnem mestu, kjer so izgubili z rezultatom 1:0.

Kralji so prav ob koncu leta zašli v rezultatsko krizo, saj so vpisali še tretji zaporedni poraz. Raanta je zaustavil vseh 26 strelov hokejistov iz Los Angelesa, tudi tri poskuse edinega slovenskega hokejista v ligi NHL.

Kralji na Silvestrovo gostujejo pri Dallasu, v noči na petek sledi še gostovanje v St. Louisu, v noči na nedeljo pa igrajo doma proti Vancouvru. Moštvo iz Los Angelesa je tudi po treh zaporednih porazih ohranilo tretje mesto v pacifiški skupini. Chicago se je z novima dvema točkama odlepil od Anaheima za prevzem vodstva v zahodni konferenci. Anaheim, vodilno moštvo pacifiške skupine, ima 61 točk, s petimi točkami prednosti pred drugouvrščenim San Josejem, ki ima dve točki več od kraljev. Na četrtem mestu skupine je z le točko manj Vancouver, ki je ponoči po kazenskih strelih klonil proti ekipi Philadelphia Flyers s 3:4.

Derbi Zahoda v Chicagu je pripadel aktualnim lastnikom Stanleyjevega pokala, ki so kralje spomladi premagali v finalu Zahoda s 4:1 v zmagah ter še drugič v tej sezoni. Kralji so doživeli tretji zaporedni poraz, kar je najdaljši črni niz po januarju letos. Edini gol v United Centru je padel že v 8. minuti, nato pa sta stopila v ospredje vratarja ter zaklenila vrata.

"Zlasti v zadnjih dveh ali treh minutah tekme, sem večkrat pomislil, da moram biti še toliko bolj prepričljiv ter zaustaviti vse strele gostujočega moštva, če želimo zmagati, kajti zabili smo le en gol," je dejal Raanta, uradno tretji vratar Chicaga, tako kot rezervni vratar Martin Jones v vrsti Los Angelesa. Jones je zaustavil 29 strelov domačih hokejistov ter vpisal šele drugi poraz v svoji karieri, potem ko je osemkrat po vrsti zmagal.

"Imeli smo veliko priložnosti, vendar tokrat plošček nikakor ni hotel v mrežo," je bil nezadovoljen napadalec kraljev Mike Richards.

Na preostalih tekmah je Ottawa Senators premagala Washington Capitals s 3:1, Nashville Predators pa je s 6:4 odpravil Detroit Red Wings. Rdeča krila na novega leta dan čaka zimska klasika s Torontom, kjer se obeta rekordna udeležba več kot sto tisoč navijač na tekmi na prostem.

Ne spreglejte