Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 5. 2014,
10.10

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Los Angeles Kings Anaheim Ducks liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 13. 5. 2014, 10.10

8 let, 8 mesecev

Kopitarjev trener pohvalil vratarja Anaheima, Gaborik o njem ne želi govoriti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
"Najboljši vratar, kar sem jih videl," je po tretjem zaporednem porazu o vratarju Anaheima Johnu Gibsonu, ki je znova reševal Račke pred obleganjem Kraljev, dejal trener teh Darryl Sutter.

Kdo ve, kako bi se serija razpletala, če se v zadnji tretjini tretje tekme ne bi poškodoval danski čuvaj mreže Frederik Andersen in Anaheim tako ne bi vpoklical 20-letnega Johna Gibsona, ki je, vsaj za zdaj, eden od junakov preobrata Račkov. Na četrti tekmi je zaustavil vseh 28 strelov, tokrat novega shutouta ni bilo, a Američan se je spet izkazal z nekaj odličnimi obrambami in pomagal, da je njegovo moštvo prišlo do zaključnega ploščka za konferenčni finale.

Želja stratega Los Angelesa, ki je pred tekmo dejal, da morajo njegovi hokejisti še pogosteje streljati proti Gibsonu in narediti kar se da veliko prometa pred njim, se je uresničila. Kopitar in druščina sta proti mladeniču sprožila kar 42 strelov, 20-letnik pa je moral trikrat po plošček v mrežo.

"On je najboljši vratar, kar sem jih kdaj videl. Ne morem verjeti, da smo ga sploh premagali danes. A zdaj bo na njem velik pritisk, velik pritisk," je bil nad nasprotnikovim vratarjem navdušen Darryl Sutter, ki je bil tokrat s pritiskom svojih fantov lahko bolj zadovoljen: "Mislim, da smo dobro igrali ob njihovem golu. Naši branilci so zbrali več strelov kot prej v vsej seriji. Zelo pomembno je, da smo naredili kar nekaj prometa."

Hitra zadetka spomnila na zadnjo tekmo

Za Kralje je bil tokrat usoden začetek druge tretjine, ko je Jonathan Quick (20 obramb), podobno kot na prejšnji tekmi, prejel dva hitra zadetka. Devante Smith-Pelly je namreč udaril v razmiku dobre minute in tehtnica se je prevesila na stran gostiteljev, ki jim je prvim uspelo izkoristiti prednost domačega terena. Los Angeles lahko obžaluje predvsem tretji zadetek, ko je Alec Martinez podal neposredno na palico kapetanu Anaheima Ryanu Getzlafu, ta pa je našel samega Smitha-Pellyja, ki mu ni bilo težko končati napada.

"Že pri prvem zadetku smo imeli nekaj smole, saj je Muzz (Jake Muzzin, op. a.) padel v kotu. Drugi in tretji zadetek pa sta si, skoraj enako kot na zadnji tekmi, sledila zelo hitro. Enega so dosegli z igralcem več, pri drugem pa je šlo za napako našega igralca, ki je ne bi smelo biti," je vzroke za poraz iskal Sutter.

V zadnjem delu so Kralji vendarle našli priključek in prek Mariana Gaborika zaostanek 1:4 znižali na 3:4, a jim ni uspelo izenačiti. "Vedeli smo, da bo, če bomo silovito pritisnili na Gibsona, prišel kakšen odbitek, da se bo pojavila kakšna lepa priložnost. In res smo dve izkoristili. Tako moramo nadaljevati tudi na prihodnji tekmi doma. Smo samozavestni, vemo, da lahko zmagamo in se še enkrat vrnemo v Anaheim," so bile besede Gaborika, ki o predstavah Gibsona ni želel razpravljati. "Ne mislim govoriti o njihovi ekipi. Imamo dovolj tem za pogovore o nas, ki jih moramo opraviti v garderobi. Ne bomo se obremenjevali z njihovo igro, saj moramo pomesti pred svojim pragom."

Mladost in globina

Trener Anaheima Bruce Boudreau je zmago spet pripisal globini moštva in pohvalil mladost, ki se je spet izkazala: "Trije različni napadi so zadeli. In tega smo vajeni že vso sezono. Potrebujemo to globino. Ko lahko zadane katerakoli od štirih 'linij', veš, da si lahko pri vrhu. In mladi … Smith-Pelly (21 let, op. a.) je bil prvi junak, Gibson (20 let, op. a) drugi, Sami Vatanen (22 let) je igral 20 minut … Mladina nas je res ponesla, drug za drugim so odlični NHL-igralci."

Boudreau je pred šesto tekmo, ki jo bodo odigrali v Staples Centru in na kateri lahko Anaheim skoči v konferenčni finale, previden: "Ne znam pojasniti, zakaj je ta serija tako nepredvidljiva. Vem pa, da bo doseči štiri zmage nad to ekipo najtežje delo, ki ga je naša ekipa imela do zdaj. Zavedamo se, da bo Los Angeles odlično pripravljen." Privrženci slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja bodo pesti za zmagi Kraljev in izenačenje serije lahko držali v četrtek ob 3.30 po slovenskem času.

Ne spreglejte