Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 5. 2012,
16.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings končnica

Nedelja, 6. 5. 2012, 16.03

8 let

Kopitar z metlo v konferenčni finale (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Los Angeles Kings so se z Anžetom Kopitarjem prebili v konferenčni finale lige NHL, potem ko so v četrti tekmi polfinala St. Louis premagali s 3:1. Napredovali so 4:0 v zmagah.

Los Angeles Kings ne popuščajo. Potem ko so v prvem krogu končnice s 4:1 premagali najboljše moštvo lige NHL v rednem delu Vancouver, so v konferenčnem polfinalu v še večjem slogu odpravili drugo najbolj uspešno ekipo rednega dela v zahodni konferenci, St. Louis Blues. Najprej so dvakrat zmagali v gosteh, nato pa še dvakrat pred domačimi navijači in nasprotnika odpravili z "metlo". Na četrti tekmi so hitro prešli v vodstvo z 1:0, ko je zadel Kevin Nolan. Sledilo je izenačenje gostov, nato pa je še v prvi tretjini Los Angeles zadel za 2:1. Med strelce se je vpisal Dustin Brown, ki mu je podal naš zvezdnik Anže Kopitar. V drugem delu igre gledalci niso videli zadetka, nanj so morali čakati vse do zaključka tekme, ko so gostje pritiskali na vso moč, kar so hokejisti iz Kalifornije izkoristili in tik pred koncem tekme zadeli za 3:1. Spet je bil strelec Brown, spet je podal Kopitar. Slednji je v nedeljo zabeležil še deveto in deseto točko v tej sezoni končnice najmočnejše lige na svetu (trenutno trije goli in sedem podaj).

"Vedeli smo, da imamo sestavine za nekaj posebnega in počasi se to sestavlja. A smo šele na pol poti. Pred nami je še dolga pot. Smo pa vse bliže. Ko izločiš ekipo, kot so St. Louis Blues, veš, da delaš pravo stvar," se počasi tudi s Stanleyjevim pokalom spogledujejo Kings, v teh besedah Jarrett Stoll. Ob Kopitarju sta za pravljično serijo Los Angelesa najbolj zaslužna še Brown, ki je tokrat prispeval dva gola in ima tako v končnici že 11 točk ter vratar Jonathan Quick. "Uspelo mu je pet, šest neverjetnih obramb po odbitem ploščku, a tak vratar pač je. Nikoli se ne preda. Takšne vrlin nima vsak," je v vratarju razlog za poraz našel trener St. Louisa Ken Hithcock.

"To je posebna skupina, kar smo vedeli celo sezono. Morda nismo uspeli presenetiti, ko smo si to najbolj želeli, a mislim, da smo na vrhuncu ob najboljšem možnem času, kar je najbolj pomembno," je po tekmi dejal Anže Kopitar. "Lahko si le predstavljam, kako se naši navijači počutijo zdaj. Zmagati na domačem ledu, to je velik dosežek za vse v dvorani. Všeč mi je, da smo lahko razveselili navijače, saj še niso imeli priložnosti, da bi kaj takega proslavili v domači dvorani," pa je ob tem povedal dvakratni strelec Dustin Brown. V finalu bo Los Angeles igral z boljšim iz dvoboja med ekipama Phoenix Coyotes in Nashville Predators. S 3:1 v zmagah vodi Phoenix.

V drugi tekmi večera so New Jersey Devils na vzhodu s 4:2 premagali Philadelphio Flyers in zdaj vodijo s 3:1 v zmagah. Z dvema goloma se je izkazal Dainius Zubrus, ki je tako lepo nadoknadil zamujeno, saj je Philadelphia vodila z dvema goloma prednosti. Zubrus je domače popeljal v vodstvo s 3:2 konec druge tretjine, nato pa še zabelil zmago z golom v prazno mrežo ob koncu tekme. Za domače sta se med strelce vpisala še Petr Sykora in Marek Zidlicky, New Jersey pa se lahko z morebitno četrto zmago v noči na sredo v gosteh pri Philadelphii prvič po letu 2003 znova prebije v finale konference. Zmage je bil bržkone najbolj vesel domači vratar Martin Brodeur, ki je sinoči praznoval 40 let, igralci pa so mu zato tudi malo olajšali delo, saj je bilo razmerje v strelih 43:22 v korist domačih. Gola za goste sta prispevala Scott Hartnell in Claude Giroux.

Ne spreglejte