Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 5. 2014,
9.44

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings Anaheim Ducks liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 15. 5. 2014, 9.44

8 let, 1 mesec

Kopitar po veliki zmagi: Dobili smo še en dan življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kralji so spet dokazali, da igrajo najbolje, ko jim voda teče v grlo. Še petič v končnici te sezone so se rešili izpada. Eden od junakov tekme tudi najučinkovitejši mož končnice Anže Kopitar.

Ni še konec. Zadnji udeleženec konferenčnega finala bo znan v sobotnih jutranjih urah po slovenskem času (začetek tekme ob 3. uri), ko bo odločilno tekmo gostil Anaheim in ko bodo aktualni prvaki iz Chicaga le dobili svojega nasprotnika. Tokrat so bili boljši Kralji, ki so pred domačim občinstvom pritisnili že na začetku. Obleganje vratarja Johna Gibsona – doživel je sploh prvi poraz v ligi NHL – je obrodilo sadove v 9. minuti, ko je po lepi podaji Anžeta Kopitarja zadel Jake Muzzin. Po Alecu Martinezu šele drugi branilec Los Angelesa v tej seriji, ki je zatresel mrežo nasprotnikov. Domači so vodstvo zvišali v 35. minuti, ko je Justin Williams dobro videl Treworja Lewisa, ki je zdrvel v protinapad in s strelom z vrha krogov poskrbel za prvi "poceni" prejet zadetek Gibsona – plošček mu je ušel med nogama. Kyle Palmieri je z izjemno akcijo, ko je zadrsal za gol, Račke v igro vrnil že v naslednji minuti. A nadaljnji pritiski proti vratom Jonathana Quicka (21 obramb) – v zadnji minuti so poskušali tudi brez vratarja – niso obrodili sadov.

Lahko so še boljši

"Zadeli smo dvakrat, nato pa dobro blokirali njihove strele. Tudi naša igra z igralcem manj je bila tokrat solidna. Seveda je bil, kot vedno, soliden tudi Quickie. To ni bila naša najboljša igra, še vedno lahko igramo bolje. To smo že dokazali. A pomembno je, da smo dobili še en dan življenja," je po veliki zmagi razlagal slovenski hokejski as, ki se je hitro zazrl proti sedmi tekmi: "Vsekakor bo to težek obračun. Sedme tekme so vedno zanimive, a vedno najtežje. Da bi nam uspelo, bomo morali v petek še enkrat dati vse od sebe." Anže Kopitar je še vedno najučinkovitejši hokejist končnice, na 13 tekmah je vpisal 17 točk (štiri zadetke, 13 podaj).

Strateg Darryl Sutter, ki je po zmagi dejal, da je bil bolj kot hiter prvi zadetek pomemben drugi, sedmo tekmo proti Anaheimu vidi povsem drugače od tiste proti San Joseju: "Čaka nas obračun v dvorani moštva, ki je redni del končalo s 16 točkami več od nas. Lahko rečete karkoli, a dejstvo je, da velik 'underdog' igra proti prvi ekipi zahodne konference. In fantje vedo, kako velik 'underdog' smo."

"Nismo si želeli sedme tekme"

"Underdog" ali ne, trener Anaheima Bruce Boudreau je v seriji ves čas ponavljal, da se je Los Angeles vedno dobro znašel v končnici in da je zato vedno nevaren, kar so Kralji še enkrat dokazali. Če je po zadnjih treh srečanjih hvalil svojo ekipo, tokrat Boudreau z njo ni bil zadovoljen: "Mislim, da vsi niso pokazali svojega najboljšega obraza. Power play? Nič od nič. Smo sploh streljali v petih poskusih z igralcem več? Nismo si želeli sedme tekme, a zdaj je, kar je. Premagali so nas."

Anaheim bo imel prednost domačega terena, a 59-letni taktik se na to noče ozirati: "Nikoli ne želiš čakati na sedmo tekmo, tudi če jo igraš doma. Poglejte, kaj se je zgodilo Bostonu (Boston je na sedmi tekmi konferenčnega polfinala na domačem terenu izpadel proti Montrealu, op. a.). Vedno hočeš zmagati takoj, ko je to mogoče. Mi tega nismo naredili. Izboljšali se bomo in v petek bomo pripravljeni." In kaj bo odločalo v petek? "Že en zadetek in nato ohranjanje vodstva lahko odločita. Kot sem že večkrat rekel, je Los Angeles ekipa, ki zna igrati, ko je v vodstvu. Potrebovali bomo 20 igralcev, ki bodo pokazali svoje najboljše igre," pred selitvijo serije na svoj teren še pravi Boudreau.

Obračun med Anaheimom in Los Angelesom se bo začel v soboto ob 3.00 po slovenskem času.

Ne spreglejte