Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
8.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 8.59

8 let, 3 mesece

Kopitar: Imeli smo svoje priložnosti, na drugi tekmi moramo biti boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
United Center v Chicagu ostaja neosvojljiva trdnjava letošnje končnice. Blackhawks v izločilnih tekmah te sezone doma še ne poznajo poraza. Tudi proti Kraljem so v žep pospravili zmago.

Čeprav so domači bolje začeli tekmo, so po uvodnem krču hokejisti LA Kings le pritisnili proti vratom izjemno zanesljivega Coreyja Crawforda, ki je na prvem srečanju klonil le enkrat. Za svoj hrbet je spustil le en plošček, in sicer je v 25. minuti Tylerju Toffoliju dopustil izenačenje na 1:1, ubranil pa še 25 strelov. Na drugi strani je moral Jonathan Quick po plošček v mrežo trikrat (ubranil je 17 strelov), vprašanje pa je, koliko zadetkov bi prejel, če v 24. minuti sodniki ne bi razveljavili zadetka Jonathana Toewsa, ki je štiri minute pred piskom sirene s soigralcema Marianom Hosso in Johnnyjem Oduyo popolnoma izigral Kralje in postavil končni izid srečanja 3:1.

"Moramo biti boljši"

Anže Kopitar tokrat ni vknjižil točke, njegova točkovna zbirka na 15 tekmah končnice tako ostaja pri številki 19. Še več, Chicago se je dobro pripravil na slovenskega asa in mu ni dopustil niti strela. "Imeli smo svoje priložnosti, a nismo ves čas pritiskali. Njihov tretji zadetek je prišel zanje kot naročen, za nas pa ob zelo nepravem času. Morali bomo poskrbeti, da bomo na drugi tekmi odigrali bolje. Tokrat smo dobro smo rotirali vse štiri linije, vendar moramo v prihodnje še bolj oblegati njihovega vratarja," je po prvem porazu v seriji misli strnil Hrušičan. Po obračunu je zapravljeno priložnost obžaloval strelec edinega zadetka Los Angelesa. Tyler Toffoli je imel namreč na začetku zadnjega dela na palici izenačenje, a je zgrešil prazen gol in zadel vratnico.

"Imel sem prosto pot … To je ena od tistih stvari, ki se ti zgodijo vsake toliko časa. A moram se zbrati, takšne priložnosti ne smem več zapraviti. Tu sem, da dosegam zadetke, to je moja naloga," pravi napadalec. Mike Richards je misli usmeril proti četrtku, ko bo vetrovno mesto gostilo še drugi dvoboj serije: "Potrebovali smo nekaj časa, da smo ujeli ritem, a kaj ko so nato oni vse naše napake izkoristili, mi pa svojih priložnosti nismo. To je bila prva tekma, ki jo bomo analizirali in nato gradili naprej. Vemo, da lahko igramo bolje, na prihodnji tekmi bomo morali igrati bolje in končevati svoje akcije z zadetki."

Pohvale za Crawforda

Kapetan Chicaga se, potem ko so mu (zaradi domnevnega stika z vratarjem, še preden je plošček prečkal črto) razveljavili zadetek, s katerim bi povedli z 2:0, ni želel obremenjevati. "Poskušal sem se čim manj ukvarjati s sodniško odločitvijo. Los Angeles je sicer kmalu zatem izenačil, a takrat smo se dobro znašli. Želeli smo čim prej pozabiti na to, kar se je zgodilo, in se dobro osredotočili na svojo igro," je o spornem trenutku dejal Jonathan Toews in pohvalil moža med vratnicama: "Bolj ko sezona napreduje, bolj želimo kot ekipa rasti in zvišati raven svoje igre. In če komu to uspeva, je to Crow (Corey Crawfrod, op. a.). Iz igre v igro je boljši in ne glede na pritisk mu uspeva. Je zgled, ki mu preostali lahko le sledimo." Sledili mu bodo lahko že v četrtek ob 2. uri po slovenskem času, ko Kralji izenačitve serije zagotovo ne bodo zlahka izpustili iz rok.

Ne spreglejte