Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Colorado Avalanche liga NHL

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 22.17

8 let

Konec zmagovitega niza Kraljev, Kopitar potreboval zdravniško pomoč, Iginla s 600. golom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Colorado Avalanche so z zmago s 4:1 končali pet tekem dolg zmagoviti niz Los Angeles Kings. Anže Kopitar, ki ga je plošček zadel v obraz, je prispeval podajo, Jarome Iginla pa 600. zadetek.

Kalifornijci so se na gostovanje odpravili s popotnico petih zaporednih zmag, ki pa jim je ni uspelo podaljšati. Pri domačih je v 27. minuti Tyson Barrie izkoristil igralca več in kot prvi so zatresli mrežo nasprotnika. A ni trajalo prav dolgo, da je po Jhonasu Enrothu – Jonathan Quick je dobil "prost" večer – klonil še izjemni Semjon Varlamov. Ruskega čuvaja mreže je po podaji Anžeta Kopitarja - Gorenjec je vknjižil vsaj točko še na šesti zaporedni tekmi in 20. podajo sezone, kar je največ med vsemi Kralji - na kolena spravil kdo drug kot Tyler Toffoli.

A le dobro minuto zatem je še enkrat udaril Barrie in soigralce na drugi odmor popeljal z vodstvom 2:1. V zadnjem delu so si Kralji skopali jamo z izključitvami, ki so jih člani Colorada s pridom kaznovali. Na 3:1 je na uvodu zvišal Matt Duchene, v 54. minuti pa je 38-letni Jarome Iginla zadel svoj 600. gol in postavil končnih 4:1. Iginla je postal šele 19. hokejist, ki mu je uspel tak dosežek. Eden od junakov zmagovalcev Varlamov je obranil 30 od 31 strelov, Enroth pa 29 od 33.

Ni bilo goriva

"Po prvi tretjini nam je kazalo dobro, nato smo imeli kar nekaj težav z izključitvami, naša klop pa je bila kratka. V zadnjem času smo odigrali kopico tekem v gosteh in se selili po vseh koncih, mislim, da tokrat nismo imeli dovolj goriva. Nekaj naših hokejistov je bilo na "počasnih obratih"," je po srečanju dejal trener LA Kings Darryl Sutter, strelec edinega zadetka Toffoli pa je pripomnil: "To ni bila dobra predstava, ni bila naša prava igra. Preprosto nismo igrali dobro. Nismo prišli pripravljeni in to se je pokazalo."

Mrazek in Talbot zaklenila vrata

Na vseh preostalih tekmah je moštva ločil le en zadetek. Detroit je z 1:0 premagal New Jersey Devils. Edini zadetek je v deseti minuti prispeval 19-letni Dylan Larkin, Petr Mrazek pa je zaustavil vseh 22 poskusov domačih. Svoja vrata je zaklenil tudi Edmontonov Cam Talbot (29 obramb), Andrej Sekera pa je bil v podaljšku edini strelec ob nogometni zmagi nad Carolino.

Podaljšek je zmagovalca odločil tudi na obračunu St. Louis Blues in Ottawe. Domačini so vodili z 2:0, nato pa so Senatorji z dvema zadetkoma Bobbyja Ryana priredili preobrat in slavili s 3:2. Z istim rezultatom, a po rednem delu, so Kojoti, za katere je dvakrat zadel Shane Doan, ugnali Vancouver.

Ne spreglejte