Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2013,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL poraz

Sreda, 6. 11. 2013, 17.50

8 let

Ko ti vse narobe gre ali vsi Olimpijini porazi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Ko ti vse narobe gre, le nasmehni se in pozabi na skrbi, saj življenje lepo je ..." To je refren znane skladbe Letečih potepuhov. A v življenju ni vselej vse tako preprosto.

Potem ko na 21 tekmah 19-krat izgubiš, kot se je to zgodilo hokejski Olimpiji, ti pač ne more iti na smeh. Pet točk po skorajda polovici prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva igralcem, trenerju, strokovnemu in vodstvenemu štabu pač ne more narisati nasmeha na obraz. Zato tudi ne čudi, da se počasi, a vztrajno kopiči napetost med hokejisti, ki jih vsi neuspehi letošnje sezone niso mogli pustiti ravnodušnih. Po zadnjem srečanju je vratar Jerry Kuhn z razmetavanjem opreme nakazal, kako zelo sovraži izgubljanje in kako se iz poraza v poraz stopnjujeta jeza in nemoč. Le vprašamo se lahko, koliko porazov bo še zdržal, preden bo resnično naredil križ čez Olimpijo. In verjetno v teh težkih trenutkih, ko so glave vroče, ni edini "zmaj", ki bi vsake toliko časa najraje zalučal kos opreme v zrak.

Če bi pred sezono kdo rekel, da bo imela Olimpija po 21 tekmah na računu pet točk, bi se verjetno tudi največji dvomljivci le nasmehnili. A po dveh mesecih je realnost točno taka. Olimpija ima za seboj najslabšo polovico prvega dela, odkar nastopa v ligi EBEL. Po 21 krogih krstne sezone je Olimpija zbrala 18 točk, v sezoni 2008/2009 jih je 16, leto pozneje 18, sezona 2010/2011 pa je zeleno-belim po 21 tekmah prinesla 19 točk. Najbolje so se odrezali v predlanski sezoni, ko so s 26 točkami zasedali tretje mesto, lanskega novembra pa je bil njihov točkovni izplen 19 točk.

Kako je v sezoni 2013/2014 izgubljala Olimpija

Od 19 porazov so jih tivolski oklepniki nanizali kar osem z zgolj zadetkom razlike. Res je, na osmih tekmah so bili sicer blizu, a vseeno precej daleč. Do točke jim je osemkrat zmanjkal zadetek, a ne pozabimo, da sta jih od zmage ločila dva. Tudi tistih porazov, ko so bili nasprotniki boljši za dva zadetka, se je v dveh mesecih nabralo kar nekaj, in sicer šest. Po enkrat so izgubili s tremi, s štirimi, s petimi, s šestimi in z osmimi zadetki razlike. Pri zadnjih dveh porazih je bil Olimpijin krvnik vselej Beljak. Očitno Hannu Järvenpää dobro pozna šibke točke nekdanjega moštva. Trikrat so izgubili proti Znojmu in Bolzanu, po dvakrat proti Dornbirnu, Salzburgu, Celovcu in Dunaju, enkrat pa so premoč priznali Gradcu, Linzu in Innsbrucku. Edini zmagi, ki so ju zmogli do zdaj, so vknjižili v sedmem krogu proti Linzu (4:1) in v 13. krogu proti Innsbrucku (5:1).

V Tivoliju so danes začeli mini fizične priprave, ki jih je bilo, kot kaže, pred sezono premalo. Obetajo si tudi okrepitve na branilskih položajih, ki bodo vsekakor potrebne, saj bi očitno v danem trenutku s tem moštvom le malokdo dosegal boljše rezultate. Ali kako bi drugače razumeli zaupnico Ivu Janu, čigar viziji zaupa upravni odbor. Koliko je "zmajem" koristil reprezentančni premor, bo jasno čez dober teden, ko bodo gostovali v Salzburgu.

Ne spreglejte