Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2016,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija Marko Popovič Graz 99ers Bojan Zajc Ivo Jan liga EBEL

Torek, 2. 2. 2016, 11.57

8 let

Ko te ne more presenetiti skoraj nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po presenetljivem slovesu Fabiana Dahlema in selitvi branilca Fabiana Scholza se zmaji vračajo v tekmovalni ritem z gasilcem Bojanom Zajcem na trenerskem stolčku, ki mu predsednik zaupa.

Ljubljanski tabor po nepričakovanem razpletu nedeljskega dneva, ko je svojo pisarno pospravil in Tivoliju rekel "adijo" zdaj že nekdanji trener Fabian Dahlem, zvečer čaka nova domača tekma lige EBEL, ki se za zmaje počasi končuje. Čeprav je Nemec marsikoga v tivolskem moštvu pustil odprtih ust, bo treba misli kaj hitro usmeriti v prihodnost, v kateri je najpomembnejši tekmovalni cilj naslov državnega prvaka.

Od popolnega presenečenja

"Da, seveda. Popolnoma," nam je predsednik Olimpije Marko Popovič kot iz topa izstrelil odgovor na vprašanje, ali ga je Nemčev odhod presenetil, in nadaljeval: "S Fabianom sva se slišala vsak dan, še včeraj (pogovarjali smo se s v ponedeljek, op. a.) sva okoli 12. ure govorila, zaželel sem mu dobro tekmo … Verjetno je takrat že malo slutil, drugače ne bi bil že naslednji dan v Nemčiji … Če sem pred dnevi na novinarski konferenci rekel, da me v hokeju vse manj stvari preseneča, je zdaj še ena manj."

Predsednik meni, da si je Dahlem v Nemčiji verjetno kupil trenersko službo tudi za prihodnjo sezono in da so pogoji tam stabilnejši, kot so bili v njegovem trenerskem času v Ljubljani.

Čeprav je 50-letni nekdanji vratar vselej ponavljal, da je Olimpija zanj kot nekakšna družina in da verjame vanjo, so se lahko na Celovški 25 še enkrat naučili, da moraš imeti vedno pripravljen načrt B.

Do pričakovanega načrta B

Ta je nič kaj nepričakovano v vlogi gasilca predvidel Bojana Zajca , ki mu bo ob 19.15 s svojo falango Gradca, v kateri igrata še do pred kratkim člana Olimpije Roland Kaspitz in Kristof Reinthaler, nasproti stal Ivo Jan. Zajc je zeleno-belim zadnjič poveljeval oktobra 2013, ko ga je po klavrnem izkupičku (11 porazov, ena zmaga) na trenerski klopi zamenjal prav Jan.

"Mislim, da ima Zajc dober pregled nad mlajšimi Slovenci, določene mlade bo namreč treba vključiti. Jože Kovač bo opravljal naloge športnega direktorja. Nadaljevali bomo koncept, ki je bil zastavljen, in sicer da se klub sanira. Razlike v ciljih ni nobene, dokler so možnosti za četrtfinale, igramo na to. Na koncu je seveda cilj naslov državnega prvaka," razmišlja Popovič in zatrjuje, da bosta preostala tujca, vratar Olivier Roy in napadalec Nardo Nagtzaam, v Ljubljani ostala do konca sezone: "Z obema sem se pogovoril, to sta igralca, na katera računamo v finalu."

Tam – Olimpija se mora vanj še uvrstiti – pa zagotovo ne bo Fabiana Scholza. Avstrijski branilec se je podobno kot Dahlem preselil v drugo nemško ligo, ljubljanski klub pa mu pri odhodu ni delal težav.

Oba daleč od končnice

V Tivoliju bo danes prav posebna tekma, saj si bosta v ligi EBEL prvič v oči zrla dva slovenska trenerja, kar se do zdaj še ni zgodilo. Olimpija in Gradec sta v najslabšem položaju med vsemi moštvi, ki se borijo za dve četrtfinalni vstopnici. Zmaji so panterje v rednem delu na štirih tekmah premagali le enkrat, sicer pa trikrat izgubili.

Ne spreglejte