Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
19.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

CSKA Moskva liga KHL Jan Muršak Medveščak Zagreb Slovan Bratislava Žiga Jeglič Rok Tičar Soči

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 19.59

6 let, 6 mesecev

Kazenski streli? Ni problema, tu je Žiga Jeglič (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovan iz Bratislave je še tretjič zapored zmagal po kazenskih strelih, z 2:1 je ugnal Dinamo iz Rige. Mož odločitve je bil Žiga Jeglič. CSKA je z zadetkom Jana Muršaka z 1:2 izgubil s Sočijem.

Slovaški KHL-ovec v zadnjem času pridno nabira zmage in točke, ponedeljkovo slavje je bilo že peto zaporedno, še tretjič zapored so zmagali po loteriji. Obračun v Rigi se je začel po željah Slovana, ki ga je v 18. minuti v vodstvo popeljal Pavol Skalicky, a gostitelji so kljub redkim poskusom prek Tima Sestita izenačili v 35. minuti. To sta bila edina zadetka v rednem delu tekme, sledil je podaljšek, v katerem se mreži nista zatresli, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli.

Oklepniki latvijskega moštva v prvi seriji niso uspeli premagati Barryja Brusta, je bil pa zato uspešen Žiga Jeglič, v drugi seriji sta zadela tako Rigin Miks Indrasis kot Slovanov Lukas Kaspar, v tretji pa le domači hokejist Lauris Darzins, tako da sta bili ekipi poravnani. V četrti seriji je slovaški trener Miloš Riha v ogenj še enkrat poslal Jegliča (video zmagovitega zadetka od 3:40 naprej), ki je spet zadel, medtem ko Darzins ni bil uspešen in zmaga je odšla v Bratislavo. Še enkrat več je bil junak slovenski napadalec, ki je odločil že predzadnjo loterijo v Nižnekamsku, na zadnji tekmi v Čeljabinsku pa je prav tako uspešno izvedel kazenski strel.

Slovan zaseda osmo mesto zahoda, v sredo bo gostoval pri drugem Jokeritu, ki je s 4:2 premagal Medveščak. Gašper Krošelj, ki je bil drugi vratar, in soigralci so deveti na zahodu, v sredo bodo gostovali pri Rigi.

Jan Muršak sam ni zmogel

Moskovčani so leto začeli, kot so ga končali – s porazom. Na domačem ledu so pričakali četrto moštvo zahoda Soči, ki se je ob koncu izkazalo za pretrd oreh. Hokejisti iz mesta zadnjih olimpijskih iger so izkoristili že prvo igro z igralcem več. V prvi minuti druge tretjine je Iljo Sorokina premagal Andrej Kostitsin. Sedem minut pozneje je izenačenje po lepi podaji Nikite Zaitseva priigral Jan Muršak (video), ki pa je kljub strelski prevladi svoje ekipe edini premagal vratarja Sočija. Pri rezultatu 1:1 je ostalo vse do 57. minute, ko je mrežo domačih zatresel še Andre Petersson. CSKA se je na lov za izenačenjem in podaljškom podal brez vratarja, a se mu načrti niso izšli.

Gostje so odnesli dragocene tri točke, ruski prvaki pa so ostali na tretjem mestu zahoda. Nova tekma varovance Dmitrija Kvartalnova, ki po porazu ni imel razloga za veselje in je igro ocenil kot slabo ter premalo agresivno, čaka v sredo. Takrat se bo v ruski prestolnici odvil pravi derbi, saj bodo palice prekrižali z vodilnim moštvom zahoda Lokomotiv Jaroslavlom.

Ne spreglejte