Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2013,
13.58

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga INL HK Playboy Slavija HK Triglav Kranj HDK Maribor HKMK Bled HK Celje

Nedelja, 22. 9. 2013, 13.58

4 leta, 9 mesecev

Kapetan "orlov": Rezerve v obrambi in organizaciji napada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pet slovenskih ekip je zakorakalo v novo sezono lige INL. Tri točke so odnesli le Kranjčani, ki pa se kljub popolnemu izkupičku dobro zavedajo, kje je prostor za izboljšave.

Triglavani so ob Slaviji edini slovenski predstavnik, ki že ima izkušnje z nastopanjem v mednarodni ligi INL. V soboto so prvo tekmo nove sezone odigrali proti Celjanom, ki so po 15 sezonah spet zaigrali s člansko ekipo. Pričakovano je zmaga pripadla lanskim polfinalistom, saj je skoraj celotna ekipa iz knežjega mesta prvič odigrala člansko tekmo. V celjski ledeni dvorani je po zaslugi razpoloženega Jana Berčiča, ki je dosegel hat-trick, na koncu srečanja na semaforju pisalo 4:1 za goste. A kljub zmagi kapetan Anže Ahačič takole opozarja na nekatere pomanjkljivosti v igri: "Tekmo smo začeli nekoliko nervozno, saj nismo vajeni velike ploskve. Preveč napak je bilo v obrambi in v fazi organizacije napada. Celjani so bili, podprti s številčnim občinstvom, ki jih je bodrilo skozi vse srečanje, izredno motivirani. Na koncu smo vseeno pokazali dovolj zrelosti in na krilih odličnega Berčiča dosegli prve tri točke v letošnji sezoni." Priložnost za nove podvige bosta moštvi imeli že konec prihodnjega tedna, ko bodo Celjani gostili aktualne podprvake iz Zaloga in Blejce, Triglavani pa se bodo spopadli z Mariborom in italijanskimi "pirati" iz Appiana.

Točka za Bled, ničla za preostale

Le 17 sekund pa so bili od prve zmage oddaljeni povratniki z Bleda, ki so na gostovanju pri italijanskem Kalternu popustili v izdihljajih tekme in gostiteljem priznali premoč po kazenskih strelih. Konec prihodnjega tedna se bodo udarili s Celjani. Na delu so bili tudi ''lisjaki'' iz Maribora, ki jim je nasproti stal težak nasprotnik. ''Severni medvedi'' iz Zell am See-ja so namreč redni del lanske sezone končali suvereno pred vsemi, v Mariboru pa so si prvo zmago sezone priigrali z rezultatom 4:1. Aktualni podprvaki iz Zaloga so v italijanskem Neumarktu izgubili s 4:6 in bodo prve točke sezone lovili v soboto v Celju, v nedeljo pa se bodo prvič predstavili pred domačim občinstvom, v goste prihaja Zell am See. Sploh prvič v ligi INL pa se bodo konec tedna predstavili hokejisti Team Jesenic, ki jih čaka italijansko-avstrijsko gostovanje, najprej bodo palice prekrižali z ekipo iz Merana, nato se bodo odpravili še v Lustenau.

Ne spreglejte