Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2016,
20.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 8. 3. 2016, 20.15

6 let, 7 mesecev

Kako so Kopitarjevi pokazali zobe najboljšim? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V hokejski ligi NHL je Anže Kopitar z Los Angeles Kings gostil v tej sezoni najboljšo ekipo v ligi. Kralji so proti Washingtonu do zadnje tretjine vodili s 3:0, nato pa si kožo reševali v podaljšku.

Kalifornijsko moštvo je obračun z vodilno ekipo lige, s katero sta se v Staples Centru prvič po odhodu iz LA vrnila nekdanja kralja Justin Williams in Mike Richards (oba sta bila del zmagovite ekipe v letih 2012 in 2014), začelo odlično. Veteran Vincent Lecavalier je z zadetkom kronal že prvo prednost v številu igralcev na ledu in v peti minuti kot prvi premagal Bradena Holtbyja. Za novo veselje domačih navijačev je v 13. minuti poskrbel Jake Muzzin, Milan Lucic, ki je z LA Kings v začetni fazi pogajanj, pa je le dobro minuto zatem priskrbel prednost treh zadetkov.

Gostitelji so vodstvo s +3 držali vse do 42. minute, ko je bil v power-playu natančen T. J. Oshie, sredi zadnje tretjine je Jonathana Quicka (29 obramb) premagal še Nicklas Backstrom, Dmitrij Orlov pa je tri minute pred koncem rednega dela izsilil podaljšek. V podaljšani igri je privržence Kalifornijcev na noge dvignil od selitve na krilo vse bolj razpoloženi Jeff Carter in Kalifornijcem priigral novi točki.

Spet pred Anaheimom

"Gre za ekipo, ki dosega veliko zadetkov. Že zdaj so jih toliko, kot jih bodo nekateri v celotni sezoni, tako da je težko igrati proti njim … Z zmago smo se vrnili na prvo mesto, kar je izjemno pomembno," se trener Kraljev Darryl Sutter pred sedmo silo ni želel preveč ozirati na zapravljeno vodstvo in pohvalil delovanje napada Lucic – Kopitar – Carter.

Je bil pa bolj neposreden strelec zmagovitega zadetka: "Prvo tretjino smo odigrali dobro, nato pa smo začeli popuščati. Nasprotnikom ne smemo dopustiti, da se vrnejo v igro. Preprosto si ne smemo privoščiti, da bi zapravili takšno vodstvo. Vseh 60 minut moramo igrati na vso moč, še posebej proti tako kakovostnim ekipam. Potrebujemo vsako točko, ki je na razpolago. Še vedno nas čaka veliko dela."

Anže Kopitar in soigralci so z zmago na prvem mestu pacifiške divizije spet prehiteli Anaheim, novo tekmo bodo odigrali v soboto, ko v njihovo dvorano prihaja New Jersey Devils.

Ne spreglejte