Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
10.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Pretnar

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 10.42

8 let

K. Pretnar: Še vedno smo aktualni prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po več kot mescu dni so se ''železarji'' pretekli vikend le vrnili v tekmovalni pogon in se brez težav prebili v finale. V slednjem jih čaka težja naloga, vlogo favorita prepuščajo Olimpiji, a ...

Vsega hudega vajeni ''železarji'' se še zdaleč ne mislijo predati. V tej sezoni so se jim dogajale zadeve, katerih si ne želi noben profesionalni športnih, vendar pa se hokejisti niti enkrat niso vdali v usodo, vedno so stopili skupaj, na svoji strani pa imajo že pregovorno gorenjsko trmo.

V državno prvenstvo so Jeseničani stopili tudi z novim trenerjem, uprava je namreč povlekla nepričakovano potezo in se za sodelovanje zahvalila celotnemu trenerskemu štabu, na klop pa je sedel Bojan Magazin. ''Menjava na klopi vedno prinese neko šok terapijo. Lahko rečem, da smo novi sistem že dobro osvojili. Konec koncev smo vsi profesionalci in že dolgo v hokeju, vemo zakaj gre, ne glede na to, kdo sedi na trenerskem stolčku,'' je Klemen Pretnar za začetek komentiral rokado na trenerskem mestu .

Prek polfinala suvereno

Nekdanji branilec, ki je pred prihodom na Jesenice vodil avstrijske nižjeligaške klube, je moral najti način, da ohrani svoje izbrance na čim višjem nivoju, saj so ostali brez tekem. S kranjskim Triglavom niso imeli večjih težav, že na neugodnem igrišču v Kranju, kjer ima zaradi manjše površine marsikdo težave, so zmagali prepričljivo s 5:2, v Podmežakli pa s 6:0 le še potrdili preboj v finale.

''Po mesecu brez tekem nismo vedeli najbolje, v kakšni formi smo. Trenirali smo dobro, tako da smo se zasluženo in suvereno uvrstili v finale. Triglav je dal vse od sebe, vseeno pa slednji ni pravi pokazatelj, v kakšni formi smo. Odgovor bo dala Olimpija, ki je povsem drugačen nasprotnik. Pričakujemo lahko hiter in trd hokej,'' je o polfinalnem tekmecu razmišljal 25-letni branilec.

Finale je zgodba zase

Gorenjci pred začetkom finala ne bežijo od dejstva, da so favoriti na papirju hokejisti iz Ljubljane, ki že štiri leta čakajo na naslov državnega prvaka. Predvsem so izkušnje na strani Olimpije, Jeseničani imajo namreč v svoji zasedbi zgolj tri tuje hokejiste (Michal Fikrt, Branislav Bendik in Antti Pusa), od domačih fantov pa le dva štejeta več kot 25 let, Marjan Manfreda in Tomo Hafner.

''Brez dvoma je favorit Olimpija. Slednja je favorit tako na papirju, kot tudi upoštevajoč okoliščine, v katerih smo v tej sezoni igrali oziroma kaj vse se nam je zgodilo v zadnjem času. A vseeno je finale neka zgodba zase, mi smo še vedno aktualni prvaki, zato se ne bomo predali v naprej, na ledu bodo dali vse od sebe in skušali ubraniti naslov prvaka,'' je pred začetkom serije samozavesten Pretnar.

Ne spreglejte