Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
23.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vancouver Canucks

Nedelja, 29. 11. 2015, 23.35

8 let

Junak tekme Kopitar postavil nov mejnik Kraljev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V noči na sredo je bilo v hokejski ligi NHL na sporedu deset tekem. Na delu je bil tudi Anže Kopitar, ki je bil proti Vancouver Canucks mož odločitve.

Hokejisti LA Kings so po podaljšku na domačem ledu premagali Vancouver Canucks, ki je povedel v osmi minuti srečanja, ko je prednost z igralcem več z zadetkom kronal Daniel Sedin. To je bil edini zadetek v golu Jonathana Qucika, ki ni imel veliko dela – zaustavil je 15 od 16 strelov. Kalifornijci, ki so bili nevarnejši tekmec, so lovili izenačenje in ga ujeli šele v 47. minuti, ko je ta večer izjemni vratar Jacob Markstrom (38 obramb) prvič klonil. Plošček je za njegov hrbet ob številčni premoči s strelom z modre črte poslal Drew Doughty.

Kralji so imeli do konca rednega dela kar nekaj priložnosti, da bi odločili srečanje in dve točki vpisali že po 60 minutah, a je 25-letni švedski čuvaj mreže spretno zaustavljal njihove poskuse. Je bil pa nemočen v podaljšku, v katerih se Los Angeles lani ni najbolje znašel (slavil je po enem podaljšku, izgubil po sedmih), letos pa v njih naravnost blesti (zmagal je po vseh štirih). Po slabi podaji švedskega branilca Aleksandra Edlerja v tretjini Vancouvra je do ploščka prišel Jeff Carter, lepo našel Anžeta Kopitarja, ta pa je z osmim golom sezone določil zmagovalca.

"To so pomembne točke. Vsi dobro vemo, da se v končnico nismo uvrstili zaradi tekem, na katerih smo izgubljali v podaljšku ali po kazenskih strelih. To, da smo tokrat dobili dodatno točko, je velika stvar," je bil po 15. zmagi sezone zadovoljen slovenski napadalec, Doughty pa je dodal: "Zavedali smo se pomembnosti tekme. Igrali smo z divizijskim tekmecem, ki na lestvici ni prav daleč za nami. Nismo se predali. Še enkrat smo pokazali, da ima naša ekipa veliko srce. Preprosto sovražimo izgubljanje, zato smo se vrnili."

Los Angeles ostaja na vrhu pacifiške divizije, novo srečanje bo odigral v soboto ob 22. uri po slovenskem času, ko bo palice prekrižal s Pittsburghom.

Ne spreglejte