Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
17.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Alpska liga hokej Anže Pogačar HDD Jesenice

Četrtek, 9. 6. 2016, 17.17

6 let, 6 mesecev

Več podpore lokalne okolja

Anže Pogačar: Mesta v Alpski ligi še nismo rezervirali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

HDD Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko so svoje nezadovoljstvo pokazali jeseniški navijači, se je oglasil tudi predsednik kluba Anže Pogačar in predstavil svoj pogled na podporo jeseniškemu hokeju.

Na Gorenjskem je te dni pestro, pri društvu HDD Sij Acroni Jesenice se, potem ko se jim ni uspelo pridružiti ligi EBEL, spogledujejo z novoustanovljeno Alpsko ligo. Dozdajšnji predsednik železarjev Anže Pogačar je po razočaranju nad vodstvom lige EBEL, ki je postavljajo nerealne pogoje, dejal, da bodo preučili novo ligo in preverili, ali bodo sponzorji pripravljeni na sodelovanje.

Zadnji datum za prijavo v novo tekmovanje je sreda, 15. junij. Dan bo pomemben tudi za Olimpijo, saj mora do takrat poravnati svoje obveznosti do igralcev za preteklo sezono. Če jih ne bo, naj bi njeno mesto v ligi EBEL zasedel madžarski MAC Budimpešta.

Ali se bodo Jeseničani pridružili Alpski ligi, ki bo stremela k profesionalizmu, še ni uradno znano. Pogačar, ki ga do objave prispevka nismo uspeli priklicati, je za časnik Delo v začetku tedna dejal, da želijo proračun okoli 600 tisoč evrov (580.000).

Za več lokalne podpore

"Novoustanovljena Alpska hokejska liga bo močno, kakovostno in profesionalno tekmovanje, kjer pa še nismo rezervirali svojega mesta. Razlog so finance, ki jih moramo zagotoviti," pravi Anže Pogačar. | Foto: Vid Ponikvar "Novoustanovljena Alpska hokejska liga bo močno, kakovostno in profesionalno tekmovanje, kjer pa še nismo rezervirali svojega mesta. Razlog so finance, ki jih moramo zagotoviti," pravi Anže Pogačar. Foto: Vid Ponikvar

Danes pa se je na dogajanje v klubu in v njegovi bližini odzval s sporočilom za javnost, v katerem je med drugim ponovil že znane besede, in sicer, da si želi več podpore lokalnega okolja: "Za našimi prizadevanji za vstop v novo tekmovanje si želimo podporo samega kraja z občino Jesenice na čelu. Ko bo kraj ponovno odločno in ponosno stal za jeseniškim hokejem, ne glede na kategorijo tekmovanja, bomo lahko ciljali na najvišja mesta vedno in povsod."

V pismu, ki ga objavljamo v celoti, je zapisal tudi, da se v društvu distancirajo od izjav navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice ter da "njihov izliv jeze na Hokejsko zvezo Slovenije ni na mestu".

O Alpski ligi pa, da "verjame, da bo kakovostna liga, a da mesta v njej še niso rezervirali", saj je najprej treba zagotoviti finance.

Ne kažimo na druge, stopimo skupaj – IZJAVA ZA JAVNOST*

 

Spoštovani Vsi,

Kljub vsemu, kar se nekaj zadnjih let dogaja v jeseniškem hokeju, imamo Jeseničani ta šport še vedno radi. Mnogi živijo zanj, še več pa je takih, ki si želijo jeseniški hokejski kolektiv videti v tekmovanjih višjega ranga. In tega si želimo tudi v vodstvu HDD Jesenice. Zato smo vse od meseca januarja naprej poskušali zadovoljiti zahtevam vodstva EBEL in si ponovno izboriti status v tem mednarodnem tekmovanju. To nam ni uspelo, vendar smo zavrnitev sprejeli pokončno, jo razumeli in upamo, da se nam še kdaj ponudi priložnost za vrnitev Jesenic v najmočnejše klubsko tekmovanje v tem delu Evrope.

Svoj pogled ima tudi naša navijaška skupina Red Steelers Ultras Jesenice. Tega je tudi izrazila in ga je bilo moč prebrati v nekaterih medijih. S prstom so pokazali na tiste, za katere so prepričani, da so krivci za tak razplet. Razočaranje navijačev razumemo, vendar pa se v HDD Jesenice distanciramo od njihovih izjav.

Moramo poudariti, da smo v HDD Jesenice zelo zadovoljni in ponosni na naše sponzorje. V dveh letih nam je uspelo zbrati precej podjetij, ki nas podpirajo, nam zaupajo in so se lahko prepričali, da je naše delo pošteno in transparentno. V primerjavi z letom poprej, nam je v pretekli sezoni uspelo dodati še nekaj podjetij na seznam naših pokroviteljev ali poslovnih partnerjev, s tem se je naš proračun nekoliko povečal, kar je v današnjem času lep dosežek. Ampak za vsakim pridobljenim evrom je veliko dela, veliko pogovorov, klicev in sestankov. Zato naše pokrovitelje in partnerje izredno spoštujemo, cenimo in smo veseli, da nam še naprej stojijo ob strani.

Tudi izliv jeze na Hokejsko zvezo Slovenije (HZS) ni na mestu. HZS je podpirala in še naprej podpira HDD Jesenice v naših prizadevanjih za vrnitev v EBEL. V interesu HZS je tudi, da ima Slovenija dva predstavnika v EBEL, zato tudi podpira prizadevanja HDD Olimpije za obstanek v tem tekmovanju. V tem ni nič slabega in na račun Olimpije- Jesenice niso izgubile možnosti za vrnitev v ligo EBEL.

V vodstvu HDD Jesenice se poskušamo držati znanega reka in pometamo pred svojim pragom. Iščemo rešitve, ki bi v Podmežaklo pripeljale zanimivo tekmovanje. Novoustanovljena Alpska hokejska liga bo močno, kvalitetno, profesionalno in zanimivo tekmovanje, kjer pa še nismo rezervirali svojega mesta. Razlog so finance, ki jih moramo zagotoviti, saj brez zagotovil, da bo naš proračun vzdržen skozi celotno sezono, v to tekmovanje ne bomo vstopili. In za našimi prizadevanji za vstop v novo tekmovanje si želimo podporo samega kraja z občino Jesenice na čelu. Ko bo kraj ponovno odločno in ponosno stal za jeseniškim hokejem, ne glede na kategorijo tekmovanja, bomo lahko ciljali na najvišja mesta vedno in povsod. Obisk tekem, nakup vstopnice, podpora ekipi pa so pri tem zelo pomembni dejavniki. Zato nehajmo kazati na druge, delajmo trdo in pošteno, stopimo skupaj ter pokažimo zakaj so Jesenice še vedno pojem v svetu hokeja. Se vidimo na tekmah v Podmežakli.

Vsi za šampione rdeče!

Anže Pogačar
HDD Jesenice

*Izjava za javnost je objavljena v nelektorirani verziji.

Ne spreglejte