Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2014,
15.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Jesenice Anže Pogačar Joc Pečečnik liga INL

Četrtek, 10. 7. 2014, 15.36

8 let

Jeseniški hokej še čaka. Bo železarjem pomagal tudi Joc Pečečnik?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deseti julij naj bi bil dan, ko bi na občnem zboru odločali o hokejski prihodnosti železarjev, a dan D je prestavljen. Dogovori s sponzorji sicer potekajo. Bo med njimi tudi Joc Pečečnik?

Na odgovore, kam bo zaplul jeseniški hokej, bo treba še počakati, občni zbor, predviden za četrtek, je namreč prestavljen. "Občni zbori smo zaradi letnih dopustov nekaterih ključnih akterjev morali preložiti za teden dni, tako da bo vsekakor na sporedu 17. julija," nam je zatrdil predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar, ki se s somišljeniki na vse pretege trudi napisati novo zgodbo članskega hokeja, v kateri ni prostora za zamere iz preteklosti. Pa bodo takrat ključni akterji zagotovo na voljo za dogovore? "Potrdili so. Upam pa, da bodo res prišli," odgovarja Pogačar.

Projekt tisoč

Na Jesenicah tako še čakajo, čeprav časa ni več na pretek. Zdaj je novi datum, ko naj bi se usoda hokeja v Zgornjesavski dolini izkristalizirala, 17. julij. "Če hočemo sezono začeti, mora biti do takrat res vse jasno. Vedeti moramo, ali so vsa finančna sredstva zagotovljena ali ne (250 tisoč evrov naj bi potrebovali za izpeljavo sezone lige INL, op. a.). Če ne bodo, se tega res ne moremo iti, kar sem že večkrat povedal," pojasni naš sogovornik in potrdi, da pogovori s sponzorji potekajo: "V zadnjih tednih smo se še dogovarjali. Interesi obstajajo, vsi pa nekako čakajo potezo Acronija."

Pogačar in sodelavci ne želijo, da bi celotno finančno breme padlo le na potencialnega glavnega sponzorja Acroni, zato so se lotili t. i. projekta tisoč, s katerimi bi spodbudili tudi druge subjekte, ki lahko pomagajo z manjšimi zneski. "Zamislili smo si projekt tisoč, prek katerega bi pridobivali sredstva iz širše lokalne okolice. Prispevki znašajo okoli tisoč evrov oziroma vsak pomaga po svojih močeh. Tako lahko dokažemo, da nam je mar za hokej. Imamo kar nekaj interesentov, ki so pripravljeni pomagati. Na ta način smo namreč zbrali okoli 40, 50 tisoč evrov," je s spodbudnim podatkom postregel Pogačar.

S Pečečnikom še niso bili v stikih

V zadnjih dneh se je kot morebitnega "rešitelja", ki bi lahko priskočil na pomoč, omenjalo tudi Joca Pečečnika, ki se v zadnjih letih rade volje udeleži dobrodelnega golf turnirja najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, ki je hokejsko pot začel prav na Jesenicah. Ko smo Pogačarja povprašali, ali je kaj na tem, je bil malce začuden, a je priznal: "Joca osebno ne poznam, me pa to zelo veseli. Nismo bili še nič v stiki. Obljubljeno pa mi je bilo, da bomo vzpostavili stik in se poskušali kaj dogovoriti. Vsekakor je vsak tak človek, kakršen je on, dobrodošel."

Kot bi bilo dobrodošlo tudi povezovanje HD Mladi Jesenice predsednika Mihe Rebolja in HDD Jesenice – vsaj ko beseda nanese na sponzorje. "Zagotovo vsak lažje da denar, če lahko reče, da podpira celoten jeseniški hokej, kot če reče, da podpira mlade ali da podpira člane. Njihov predsednik je trenutno na letnem dopustu, tako da se bomo v prihajajočem tednu usedli in se konkretno pogovorili. Še enkrat poudarjam, da ni nihče z nikomer sprt, da smo pripravljeni sodelovati, da mi konec koncev drug drugega potrebujemo. Obe strani si želita pokazati, da nam je mar in da delamo v dobro jeseniškega hokeja," je predsednik novoustanovljenega društva še enkrat potrdil, da so pri HDD Jesenice odprti za povezovanje.

Kako odprti so za, kot pravijo, novo poglavje v debeli knjigi najhitrejšega moštvenega športa sponzorji in lokalna javnost na Jesenicah, bo znano najpozneje okoli 20. julija. Dejstvo je, da fantov, ki so željni dokazovanja, ne manjka, a na potezi so zdaj drugi.

Ne spreglejte