Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
23.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Dejan Varl bojan zajc državno prvenstvo HDD Olimpija HDD Telemach Olimpija HDD Jesenice HDD Sij Acroni jesenice

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 23.10

6 let, 6 mesecev

Jesenice po pomembni zmagi: Umirimo glave. Olimpija: Zaslužili bi si zmago.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Železarji so na krilih vratarja Žana Usa po kazenskih strelih z 1:0 premagali Olimpijo in si priigrali zaključni plošček za ubranitev naslova državnega prvaka. Trener Dejan Varl je po zmagi umiril žogico, domači trener Bojan Zajc pa obžaloval neučinkovitost.

 

Ljubljanska in jeseniška mreža sta na tretji finalni tekmi državnega prvenstva mirovali vse do osme serije kazenskih strelov, ko je kapetan državnih prvakov Miha Brus odločil zmagovalca in Jeseničanom priboril zaključni plošček. Tako kot v četrtek sta bila osrednji osebi tivolske tekme vratarja Olivier Roy in Žan Us, boj pa je še drugič zapored dobila 19-letna rdeča hobotnica. 

 

"Pričakovali smo, da bo Olimpija od četrtka popravila nekaj stvari. Naša igra ni bila tako disciplinirana kot na Jesenicah. V prvi tretjini smo v nevtralni tretjini izgubili preveč ploščkov, Olimpija pa je zelo dobro zapirala nevtralno tretjino in imeli smo precej sreče, saj se je plošček kar dolgo časa vozil okoli našega gola. A to smo prebrodili. Olimpija je v drugi tretjini še bolj pritisnila, mi pa smo preveč komplicirali. Ampak ko si nekaj res želiš, te spremlja tudi sreča. Zdržali smo do konca. Vemo, da so kazenski streli loterija," z igro varovancev ni bil najbolj zadovoljen trener Jesenic Dejan Varl.

 

Je bil pa nekdanji član železarjev bolj navdušen nad obrambami najstnika: "Oba vratarja sta bila fenomenalna. Pohvale Usu, ki res odlično drži pritisk finala. Po dolgih letih je kar veliko gledalcev. Zdržati ta pritisk je kar velika stvar. Kapo dol za vse predstave. Zdaj je treba umiriti glave in se pripraviti na prihodnjo tekmo."

 | Foto:

"Nič še ni odločeno"

 

"Odigrali smo zelo dobro tekmo. Daleč od tega, da bi bilo prvenstvo že končano. V starih časih smo zaostajali že z 0:3 in obrnili rezultat. Tokrat je bilo vse, od boja, akcij, strelov, manjkala je samo pika pika na i. To pa je zadetek. Na žalost zmaga ekipa, ki da več zadetkov. Po rednem delu ni bilo golov, odločali so kazenski streli … Nič nenavadnega, da je kazenske strele odločila šele osma serija, streljali smo jih tudi že 15, in to v ligi EBEL proti Gradcu, ki ima 12 tujcev. Vemo, da so kazenski streli vselej loterija," je po porazu misli strnil trener poražencev Bojan Zajc in dodal: "Ekipi nimam česa očitati. Po igri smo si zaslužili zmago. A na koncu so Jeseničani znali spraviti plošček v mrežo, mi pa ne, zato so zasluženo zmagali. V četrtek pričakujem našo enako igro in ni vrag, da ne bomo dali kakšnega zadetka."

 

Četrta tekma, na kateri Jeseničani že lahko zašijejo novo zvezdico, bo v četrtek v Podmežakli.

Ne spreglejte