Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Kranjc Rok Tičar Žiga Jeglič Mitja Robar Jan Urbas Marcel Rodman Robert Sabolič Blaž Gregorc

Sreda, 19. 3. 2014, 17.50

8 let

Jeglič in Sabolič "poskrbela" za to, da se bo Robar pridružil reprezentančnim pripravam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo sta klubsko sezono končala dva reprezentanta. Ingolstadt Žige Jegliča in Roberta Saboliča je v četrtfinalu izločil Robarjev Krefeld. V četrtfinalu je obstal tudi Blaž Gregorc s Pardubicami.

Za Ingolstadtom Žige Jegliča in Roberta Saboliča je odličen teden, saj je po zaostanku z 0:1 v zmagah nanizal štiri zmage (5:1, 3:2, 5:2 in 5:4) ter v četrtfinalu izločil Krefeld Mitje Robarja. Čeprav so Robarjevi pingvini redni del končali na drugem mestu, Ingolstadt pa šele na devetem, si je moštvo slovenskega dvojca (Sabolič je na odločilni tekmi zadel za znižanje na 2:3, Jeglič pa je ob omenjenem zadetku prispeval podajo) po hitrem postopku zagotovilo polfinale. V polfinalu sta še dva Slovenca, in sicer Rok Tičar in Aleš Kranjc, aktualni podprvaki iz Kölna so s 4:1 v zmagah izločili Mannheim. Neznanka ostajata preostala polfinalista, vodilna ekipa rednega dela Hamburg in šesto moštvo rednega dela Wolfsburg imata zaključni plošček.

Na Švedskem so znani trije polfinalisti. Najhitreje se je med zadnja štiri moštva uvrstila ekipa, ki brani naslov švedskih prvakov. Skelleftea je s 4:1 v zmagah izločila deseto moštvo rednega dela HV 71 iz Jönköpinga. Z enakim rezultatom v zmagah je napredoval Färjestad, ki je lani klonil v polfinalu. Kot tretji so si polfinale zagotovili člani moštva Växjö Lakers, ki so presenetili aktualne podprvake Luleå. Klub Växjö, ki je dobro poznan Janu Urbasu, se je očitno dodobra okrepil, že z uvrstitvijo v končnico so namreč dosegli svoj največji uspeh v elitni švedski ligi.

Po pričakovanju se je ekipa Kärpäta, ki je prevladovala že v rednem delu, z metlo uvrstila v polfinale. Hokejisti, ki si po letu 2008 spet želijo na vrh, namreč članom HPK iz Hämeenlinne niso pustili niti zmage, na štirih tekmah so jim dopustili le tri zadetke. Na dobri poti do polfinala so tudi aktualni podprvaki iz Tappare, ki proti kvalifikantom iz Lahtija vodijo s 3:1 v zmagah. Z enakim rezultatom so tik pred polfinalom, ki so ga zadnjič videli v sezoni 1998/1999, člani SaiPe iz Lappeenrante. Serija med ekipama Lukko in Blues, ki sta v preteklih letih že bili polfinalistki, je izenačena.

Po odličnem četrtfinalnem začetku Gregorčevih Pardubic – s 4:0 so na prvi tekmi premagali drugo ekipo rednega dela Třinec – je sledil slab teden in z njim konec sezone za našega branilca. Ta se bo, tako kot Mitja Robar, lahko kmalu pridružil reprezentančnim pripravam.

Třinec je namreč po uvodnem porazu nanizal štiri zmage (5:1, 2:1, 1:0 in 6:3) in si v sredo zagotovil polfinale. Tam je tudi že vodilna ekipa rednega dela, praška Sparta.

Zmago od polfinala je oddaljen klub Kometa Brno, ki lani ni videl končnice, zdaj pa s 3:2 v zmagah vodi proti aktualnim prvakom iz Plzna. Enako prednost imajo podprvaki iz Zlina.

V Švici je vse nared za začetek polfinalnih obračunov. Hokejisti najboljše ekipe rednega dela, levi iz Züricha, so si polfinale zagotovili šele na odločilni sedmi tekmi, ko so z nogometnih 1:0 odpravili Lozano. V polfinalu jim bodo nasproti stali zmagovalci Spenglerjevega pokala iz Ženeve, ki so v četrtfinalu izločili Lugano. Za drugo finalno vstopnico se bodo bojevali aktualni podprvaki, člani Gotterona iz Fribourga, ki so se prek Ambri-Piotte sprehodili do polfinala. Palice bodo prekrižali s klubom Kloten Flyers, ki ima najlepše spomine na ligo NLA med letoma 1992 in 1996, ko je štirikrat zapored postal švicarski prvak.

Ne spreglejte