Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 11. 2016,
13.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

hokej EIHC turnir risi slovenska hokejska reprezentanca liga KHL CSKA Moskva Jan Muršak

Sreda, 9. 11. 2016, 13.48

6 let, 6 mesecev

Slovenski kapetan o okrevanju po poškodbi

Težki časi za Jana Muršaka: Možnosti sta dve. Upam, da ne bo treba na operacijo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Jan Muršak | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Za zdaj smo se odločili, da okrevam brez operacije. Čez tri tedne pa bo točno jasno, ali bom res lahko okreval brez operativnega posega. Če bo potreben, mislim, da sem končal sezono," je o okrevanju po izpahu rame, ki si jo je poškodoval na reprezentančnem turnirju, dejal Jan Muršak.

Za kapetanom slovenske izbrane vrste Janom Muršakom so resnično nesrečni hokejski meseci. Sredi marca si je ob blokiranju strela na tekmi končnice Kontinentalne hokejske lige zlomil mečnico desne noge in predčasno končal sezono, pred slabim tednom pa si je na reprezentančnem turnirju poškodoval še ramo in se odpravil na nov prisilni počitek.

Več bo znanega konec novembra

Kako dolgo bo moral zaradi izpaha rame počivati, Muršak še ne ve. Kot nam je član moskovskega velikana CSKA sporočil iz Rusije, bo več znanega čez tri tedne. Takšnega mnenja so tako zdravniki v Sloveniji kot v ZDA, kamor so poslali izvide, in v Rusiji. Mogoča sta dva scenarija.

"Imam dve možnosti. Okrevanje z operacijo ali brez nje. Za zdaj smo se odločili, da okrevam brez operacije. Na sliki poškodovane rame se zaradi prevelike količine tekočine, krvi ne vidi točno, ali je del kostnega fragmenta odlomljen. Počakati moram tri tedne, da se zatečena rama umiri, nato sledi novo slikanje. Šele takrat bom točno vedel, kakšno bo okrevanje," je nesrečni Štajerec dal vedeti, da ga čakajo trije težki tedni čakanja in mirovanja rame.

Če ga ne bi toliko prestavilo …

Poškodoval se je po bližnjem srečanju z latvijskim branilcem Aleksandrsom Galkinsom. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Poškodoval se je po bližnjem srečanju z latvijskim branilcem Aleksandrsom Galkinsom. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Muršak se je poškodoval na uvodni tekmi reprezentančnega turnirja na Bledu, ko je po bližnjem srečanju z Latvijcem Aleksandrsom Galkinsom, ki ga je hotel zaustaviti, srečanje predčasno končal v drugi tretjini.

"Sploh nisem vedel, kdo je bil. Videl sem ga, saj je imel plošček on. Ko sem ga 'zabrisal', ga je prestavilo bolj, kot sem pričakoval, mene pa prek njega vrglo z ramo proti bandi. Če ga ne bi toliko prestavilo, bi morda oba ostala na nogah in ne bi nihče padel," se je nesrečne 26. minute, ko se je poškodoval, spomnil eden od pomembnejših članov naše reprezentance.

Od dobrih dveh mesecev pa do …

Predvidena časovna okvirja rehabilitacije se v primeru brez operacije in z operacijo močno razlikujeta.

"Če operacija ne bo potrebna, me po treh tednih čistega počitka (ti že tečejo, op. a.) čaka mesec in pol ali pa dva meseca razgibavanja, krepitve mišic … Upam, da ne bo potrebna. V primeru, da se je fragment odlomil, pa bo verjetno potrebna operacija, saj bi mi brez nje to v prihodnje lahko povzročalo težave. Če bo res potrebna operacija, mislim, da sem končal sezono (premor). Kar nekaj časa bi namreč trajalo, da bi se vrnil v formo," je črn scenarij omenil naš sogovornik, a ob tem hitro dodal, da za zdaj okreva in razmišlja tako, kot da operacija ne bo potrebna.

"Če operacija ne bo potrebna, me po treh tednih čaka mesec in pol do dva razgibavanja in krepitve mišic. Če se je del kostnega fragmenta res odlomil, pa po verjetno treba na operacijo. V tem primeru mislim, da sem končal sezono," je črn scenarij omenil Muršak. | Foto: Vid Ponikvar "Če operacija ne bo potrebna, me po treh tednih čaka mesec in pol do dva razgibavanja in krepitve mišic. Če se je del kostnega fragmenta res odlomil, pa po verjetno treba na operacijo. V tem primeru mislim, da sem končal sezono," je črn scenarij omenil Muršak. Foto: Vid Ponikvar

Naj se pozdravi zdaj

Sploh zato, ker je takšno poškodbo staknil prvič. "Rame še nikoli nisem imel poškodovane. Če se to prvič zgodi, velikokrat ne sledi operacija. Drugače bi bilo, če bi se mi to ponovilo drugič, tretjič, potem bi se verjetno že takoj odločili za operacijo. Realno je to precej zapletena poškodba, ker se lahko pozneje ponavlja, sploh ker je hokej tako kontakten šport. Zato si želim, da se to čim bolje pozdravi zdaj, da ne bo v prihodnje večjih težav," si želi 28-letni napadalec.

Ni edini

Na željo moskovskega CSKA, pri katerem po novi poškodbi ni prešernega vzdušja, bo okreval v Rusiji. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Na željo moskovskega CSKA, pri katerem po novi poškodbi ni prešernega vzdušja, bo okreval v Rusiji. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Na željo kluba CSKA Moskva bo okreval v Rusiji, kjer nad dejstvom, da so zaradi poškodbe rame izgubili še enega tujca (poškodovan je tudi Francoz Stephane Da Costa), niso navdušeni.

"Poškodovan je še en tujec. Da Costa je imel, mislim, da pred tednom, operacijo rame, tako da sva zdaj dva tujca s poškodovano desno ramo. V klubu ob tem ne morejo biti veseli, a narediti ne moremo nič," je za konec dodal Muršak.

Aktualni podprvak CSKA trenutno zaseda drugo mesto zahodne konference. Prvi je s tekmo manj in štirimi točkami več SKA Sankt Peterburg.

 

Ne spreglejte