Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2018,
12.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Jan Muršak Frölunda liga SHL legionarji risi slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 12. 1. 2018, 12.00

6 let, 3 mesece

Slovenski napadalec po odličnem debiju

Muršak polni švedske športne strani: Težko bi si želel boljši začetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Jan Muršak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po mesecu in pol neigranja zaradi poškodbe roke se je v zadnjem času kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak vrnil v tekmovalni ritem. V četrtek je ob premieri v elitni švedski ligi SHL navdušil z dvema zadetkoma. "Takšen debi mi je dal dodatno samozavest," je bil po zmagi svoje Frölunde zadovoljen Štajerec, ki danes zjutraj polni švedske spletne športne strani.

Dolgo časa je že preteklo od večera, ko je bil s svojim prispevkom na tekmi Jan Muršak lahko tako zadovoljen kot po četrtkovem gostovanju svojega novega moštva Frölunda, prvaka predlanske sezone elitne švedske lige.

Slovenski napadalec je namreč zaigral po mesecu in pol in ob zmagi s 5:3 nad aktualnim prvakom HV71 dvakrat zadel. Najprej je izenačil na 1:1, nato ob številčni prednosti svoj kolektiv popeljal v vodstvo s 3:1 in navdušil navijače Frölunde. Poznavalci švedske lige SHL so ga označili kot veliko okrepitev, ki je doprinos izdatno pokazala že na prvem obračunu. O Muršaku gre danes v medijih na Švedskem prebrati in si ogledati marsikateri članek in video.

V veselje, da lahko pomaga

Frölunda je ob koncu sicer trepetala za zmago, saj so se prvaki z 1:4 približali na 3:4, a točke so na koncu ostale pri Muršakovih.

"Bila je težka tekma, saj so, sploh v zadnji tretjini, pritisnili. Bili smo premehki v svoji tretjini, kaj takega si v končnici ne bomo smeli privoščiti. Si bi pa težko želel boljši začetek. Vedno mi je v veselje, ko lahko z zadetki pomagam svojemu moštvu. Dobro smo se ujeli," je bil 29-letnik v pogovoru s švedsko sedmo silo vesel, da mu je že ob debiju steklo. To sta bila namreč sploh prva zadetka Štajerca v celotni sezoni, v kateri je odigral samo 14 tekem.

Prvi zadetek Muršaka:

Drugi zadetek Muršaka:



Poškodbe so njegova stalnica

Letos mu nagaja poškodba roke. | Foto: Vid Ponikvar Letos mu nagaja poškodba roke. Foto: Vid Ponikvar

Spomnimo, poškodbe se na Muršaka lepijo druga za drugo. Zadnja v seriji je prišla poleti. Pred sezono se je preselil iz moskovskega CSKA k drugemu KHL-ovcu Torpedu iz Nižnega Novgoroda in se poškodoval že v pripravljalnem obdobju. V Rusiji so spregledali zlom kosti v roki, v Nemčiji in v ZDA so ga potrdili. Izpustil je prva dva meseca sezone, nato pa tudi pod prisilo le zaigral za Torpedo, čeprav še zdaleč ni bil optimalno pripravljen.

26. novembra je za ruski klub nastopil zadnjič, saj so bile bolečine v roki prehude. Decembra se je z Rusi razšel in iskal novega delodajalca, pri katerem bi mu bil način igre bolj pisan na kožo. Večkrat je poudaril, da želi več igrati s ploščkom, kreirati igro, ne pa se le poditi za nabitimi ploščki.

Ni še pravi

Kot kaže, je to dočakal pri Frölundi. Vprašanje pa je, v kakšni meri bo roka zdržala vse tekmovalne napore. Pred dobrim tednom je namreč za časnik Večer dejal, da se ne spomni, kdaj je zadnjič igral brez bolečine, in da si je pomagal tudi s kortizonsko injekcijo: "Bomo videli, ali mi bo zmanjšala bolečino, dokler se vnetje ne bo pozdravilo. Spet moram igrati in šele takrat bom videl, ali zdravilo učinkuje."

"Težko bi si želel boljši začetek. Vedno mi je v veselje, ko lahko z zadetki pomagam svojemu moštvu. Dobro smo se ujeli." | Foto: Vid Ponikvar "Težko bi si želel boljši začetek. Vedno mi je v veselje, ko lahko z zadetki pomagam svojemu moštvu. Dobro smo se ujeli." Foto: Vid Ponikvar

Po četrtkovi tekmi je odlični drsalec kljub zadovoljstvu nad dvema zadetkoma v pogovoru za aftonbladet.se priznal, da še ni povsem pravi. "Precej časa nisem igral, tako da vem, da sem lahko še precej boljši. Nisem še v najboljši formi. Potreboval bom še nekaj tekem. Tudi zato, da se privadim igri v tej ligi. Prostora za izboljšave je še veliko, a s tekmo sem zadovoljen. Upam, da bom svoji ekipi lahko pomagal do naslova prvakov."

Zadovoljen z drsalnim delom

"Sem pa zelo zadovoljen z drsalnim delom, ta mi omogoča ustvarjanje priložnosti za zadetek." | Foto: Sportida "Sem pa zelo zadovoljen z drsalnim delom, ta mi omogoča ustvarjanje priložnosti za zadetek." Foto: Sportida

Če sezona ne bi bila olimpijska, bi se verjetno že odločil za operacijo, a bo zaradi tekmovanja petih krogov, na katerem se bo Slovenija v skupini pomerila z ZDA, Rusijo in Slovaško, poskušal potrpeti.

Olimpijski seznam slovenske reprezentance bo najverjetneje znan v petek, 19. januarja, najpozneje pa v ponedeljek, 21. januarja, ki je po zahtevah Mednarodnega olimpijskega komiteja zadnji dan za oddajo.

"Res nisem imel sreče s poškodbami. Zadnja me bo spremljala vso sezono. Sem pa zelo zadovoljen z drsalnim delom, ta mi omogoča ustvarjanje priložnosti za zadetek. Vesel sem, da so mi pri Frölundi dali priložnost, mislim, da so potrebovali dodatno pomoč pri power-playju, upam, da jim bom lahko tu pomagal," je še dejal Muršak.

Ne spreglejte