Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2015,
15.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Black Wings Linz liga EBEL

Četrtek, 3. 9. 2015, 15.28

8 let

Ima trenerski maček vendarle spet recept za finale?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za črnimi krili so tri končnice, v katerih so izpadla v polfinalu. Rob Daum, ki se je dodobra zasidral na trenerskem mestu, si zagotovo želi ponovitve sezone 2011/2012, ko je bil Linz zadnjič prvak.

Klub iz glavnega mesta Gornje Avstrije vselej meri visoko in je tudi eden od najbolj konstantnih pri uvrščanju v zadnje faze končnice. Še naprej bo glavni strateg Rob Daum. Kanadčan, ki že več kot 25 let deluje v trenerskih vodah, bo Linz vodil peto leto zapored. Največji dosežek je s klubom dosegel v svoji premierni sezoni 2011/2012, ko je za seboj pustili vso konkurenco. Sledili so trije izpadi v polfinalu, leta 2013 so jih izločili poznejši prvaki Celovčani, leta 2014 podprvaki iz Salzburga, letos pa podprvaki iz Dunaja.

Brez sprememb v vratih

Med vratnicama Linza ni sprememb, prvi vratar tako ostaja Kanadčan s hrvaškim potnim listom Michael Ouzas, ki je navijače Linza lani navduševal drugo sezono zapored in bil drugi najzanesljivejši vratar lige. Njegova menjava bo, podobno kot lani, Thomas Dechel.

Stavijo na Kanadčane

V napadu avstrijsko-kanadskega moštva ostajajo ključne gonilne sile Kanadčani Andrew Kozak, Rob Hisey, Jason Ulmer, zagotovo pa se jim bo kolcalo po ostrostrelcu Brianu Leblerju, ki ga je v svoje vrste zvabil nemški podprvak Ingolstadt.

Znajti se bodo morali tudi brez Matthiasa Iberereja, ki je pri komaj 30 napovedal konec kariere, pa centra Brada Morana (v Nottingham), ki je soigralce hranil predvsem s podajami, odšel je tudi Mike Ouellette. Vodstvo kluba ni sedelo križem rok. Izkušnje iz švicarske elite prinaša 37-letni Brett McLean, iz nemške prve lige pa svež veter prihaja s še enim Kanadčanom, ki bo prav tako del prvega ali drugega napada, Danom DaSilvo. Nova člana sta tudi graška panterja Olivier Latendresse in Kevin Moderer.

Manj sprememb je pri branilcih, kjer bo prvo ime še vedno izjemno ofenzivno usmerjeni Kanadčan Sebastian Piché, eden od pomembnejših stebrov obrambe je seveda tudi njegov rojak Marc-Andre Dorion. Od črnih kril sta se poslovila Curtis Murphy in Franklin MacDonald, njuni mesti pa sta zapolnila Brett Palin in Mario Altmann.

Linčani, pri katerih si je od Slovencev kruh služil le David Rodman (sezona 2003/2004), imajo trenutno na seznamu 16 Avstrijcev in deset Kanadčanov. Sezono v ligi EBEL bodo odprli 11. septembra v Znojmu. Verjetno se bodo kmalu lahko posvetili le razširjenemu avstrijskemu prvenstvu, saj so v ligi prvakov po treh tekmah z eno sam točko na dnu, njihove možnosti za napredovanje pa so majhne.

Ne spreglejte