Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
22.25

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

Val Pusteria HK Olimpija IceHL

Četrtek, 29. 2. 2024, 22.25

1 mesec, 3 tedne

ICEHL, kvalifikacije za četrtfinale, tretja tekma

Olimpija po hudem boju poražena in brez končnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Pustertal : HK Olimpija | Olimpija je v podaljšku izgubila na odločilni tretji tekmi kvalifikacij za končnico. | Foto Foppa Iwan - HC Pustertal

Olimpija je v podaljšku izgubila na odločilni tretji tekmi kvalifikacij za končnico.

Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na odločilni tretji tekmi za preboj v četrtfinale na gostovanju v Brunicu pri Pustertalu po hudem boju v podaljšku izgubili s 3:4. Za Ljubljančane je tako sezona v tekmovanju končana, zdaj jih čaka še finale državnega prvenstva proti Jesenicam. Četrtfinale se bo začel v nedeljo, igrali bodo na štiri zmage. Četrtfinalni pari so: Celovec - Pioneers Vorarlberg, Fehervar - Pustertal, Red Bull Salzburg - Linz in Bolzano - Beljak.

HK Olimpija
Sportal Žiga Pavlin pred novim "večerom D": Ne gremo poskusit, ampak gremo zmagat

Pustertal : HK Olimpija 4:3* (2:2, 0:1, 1:0, 1:0) - podaljšek

Dvorana Intercable Arena, gledalcev 4200, sodniki: Nikolić, Ofner (glavna), Nothegger, Zgonc.
*Strelci: 0:1 Bičevskis (Pance, Gooch, 6.), 1:1 Catenacci (Atwal, Petan, 12.), 2:1 Mantinger (Stanton, 12.), 2:2 Mahkovec (Leskinen, Dodero, 14.), 3:2 Magovac (Bičevskis, Pance, 26.), 3:3 Frycklund (Catenacci, Mantinger, 43.), 4:3 Schofield (Akeson, 75., PP1).
*Kazenske minute: Pustertal 8, SŽ Olimpija 10.

V ICEHL je razrešena še zadnja neznanka. O zadnjem potniku v četrtfinale lige sta v kvalifikacijski seriji odločala Pustertal in Olimpija, dobili pa so jo hokejisti z Južne Tirolske.

Danes so bolje začeli zeleno-beli. Sprva so sicer zdržali prvo prednost domačih z igralcem več že takoj na začetku, potem pa sta Žiga Pance s podajo in Maris Bičevskis s preusmeritvijo ploščka pred golom poskrbela za vodstvo, ki pa ga niso znali zadržati dolgo. Domači so pritisnili, v 12. minuti se jim je agresivnost obrestovala, ko je za izenačenje na 1:1 poskrbel Daniel Catenacci. Le 39 sekund kasneje je sledil nov izbruh navdušenja na tribunah, ko je z imenitnim golom po bliskovitem protinapadu domače v vodstvo popeljal Matthias Mantinger, ki je spretno s strelom med nogami plošček poslal za Čehov hrbet.

Pustertal : HK Olimpija | Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal

V 14. minuti so protinapad izvedli Ljubljančani, pred osamljenim branilcem Pustertala sta se znašla Ville Leskinen in Marcel Mahkovec, ki je po dvojni podaji matiral domačega čuvaja mreže Jacoba Wesleyja Smitha. Ta se je takoj zatem izkazal z odlično obrambo po strelu Žige Panceta, pri 2:2 je ostalo do konca prve tretjine. Pustertal je na ljubljanska vrata v prvih 20 minutah tekme sprožil 15 strelov, Olimpija devet. 

V šesti minuti druge tretjine je Olimpija spet povedla, ko je Aleksander Magovac matiral domačega vratarja s silovitim strelom z modre linije. Odlično delo je ob golu opravil Žiga Pance, ki je Smithu povsem zakrival pogled. Sodniki so nato preverili, da ni stal v vratarjevem prostoru, in po ogledu video posnetka gol tudi priznali. Izid se kljub nekaj lepim akcijam ni več spremenil, čeprav je bilo ob koncu tretjine vroče pred golom Ljubljančanov, a se Horak ni pustil premagati.

V zadnjo tretjino so Ljubljančani vstopili samozavestno, takoj zapretili za povišanje vodstva, a kmalu obžalovali zamujeno priložnost, ko je na drugi strani med ljubljanskimi branilci zaslalomiral Mats Mikael Fryklund in zabil za izenačenje na 3:3. Pustertal je močno pritisnil na vrata Olimpije, ta je bila bolj ali manj stisnjena v svojo tretjino, ko pa je vsake toliko le napadla, pa je bila nevarna, a izid se do konca rednega dela tekme ni spremenil.

Lukaš Horak je v podaljšku dolgo reševal Olimpijo, v 75. minuti pa ga je ob igralcu več premagal Rick Schofield. | Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal Lukaš Horak je v podaljšku dolgo reševal Olimpijo, v 75. minuti pa ga je ob igralcu več premagal Rick Schofield. Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal

V Brunicu je tako odločal podaljšek, v katerem so bili izrazito boljši domači, ki so delovali precej bolj sveže in z več energije. Ljubljančane so stisnili pred gol Horaka, ki je bil odlično razpoložen in se izkazal z več obrambami. Olimpija je imela dvakrat igralca manj, ob drugi takšni prednosti, ko je na kazenski klopi sedel Leskinen, so hokejisti Pustertala ušli v protinapad, ki ga je v 75. minuti z zmagovitim zadetkom zaključil 36-letni veteran Richard Schofield in domačim priboril četrtfinale. To je bil tudi edini gol na tekmi, ki je bil dosežen z igralcem več na ledu.

Olimpija je tako končala sezono v ligi ICE, čakajo še finale državnega prvenstva proti Jesenicam.

Četrtfinalni pari

KAC Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc) - Pioneers Vorarlberg (Luka Maver)
Fehervar (Anže Kuralt) - Pustertal
Red Bull Salzburg - Black Wings Linz
Bolzano - VSV Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič)

*igrajo na štiri zmage

Vodilna trojka si je izbrala tekmeca

Že po rednem delu so si četrtfinale zagotovili Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc), Fehervar (Anže Kuralt), Salzburg, Bolzano, Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) in Linz. V torek se je šesterici pridružil Pioneers Vorarlberg (Luka Maver), ki je v boju za četrtfinale z 2:0 v zmagah izločil Innsbruck, danes pa se je v četrtfinale uvrstil še Pustertal. Celovec, ki je redni del končal na prvem mestu, si je kot prvi izbral četrtfinalnega tekmeca, odločil se je za Pioneers Vorarlberg. | Foto: www.alesfevzer.com Celovec, ki je redni del končal na prvem mestu, si je kot prvi izbral četrtfinalnega tekmeca, odločil se je za Pioneers Vorarlberg. Foto: www.alesfevzer.com

Po koncu današnje tekme so prvi trije po rednem delu, Celovec, Fehervar in Salzburg, izbrali četrtfinalnega tekmeca. Korošci so se odločili za Pioneers Vorarlberg, madžarska ekipa je izbrala Pustertal, branilec naslova pa Linz. V preostalem četrtfinalnem paru bodo palice prekrižali člani Bolzana in Beljaka.

Četrtfinalna serija se bo začela v nedeljo, igrali bodo na štiri zmage.

Liga ICE, kvalifikacije za četrtfinale, tretja tekma

Četrtek, 29. februar:

Preberite še:

IceHL: HK Olimpija - Pustertal
Sportal Olimpija silovito vrnila udarec, odločitev bo padla v Brunicu
Ne spreglejte