Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2023,
21.25

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Graz 99ers Ken Ograjenšek IceHL Rok Tičar VIenna Capitals HK Olimpija

Sreda, 1. 11. 2023, 21.25

5 mesecev, 3 tedne

IceHL, 1. NOVEMBER

Olimpija ni uspela zadržati vodstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
HK Olimpija : Vienna Capitals | HK SŽ Olimpija je v domačem Tivoliju vodil z 2:0, na na koncu izgubil z Vienna Capitals z 2:3. | Foto HKO/Domen Jančič

HK SŽ Olimpija je v domačem Tivoliju vodil z 2:0, na na koncu izgubil z Vienna Capitals z 2:3.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK Olimpija so v sredo zvečer gostili v tej sezoni zelo neprepričljivi Dunaj, ki je v Tivoli prišel s popotnico desetih porazov na zadnjih 11 tekmah. A so slovenski napadalec Rok Tičar (podaja za drugi gol na tekmi) in soigralci zmagali s 3:2. Ljubljančani so v prvi tretjini povedli z 2:0, nato pa gola niso več dosegli. Za zmago Dunajčanov je v 58. minuti zadel Američan Trevor Cheek.

HK Olimpija : Asiago
Sportal Dolgega črnega niza je konec! Olimpija le zmagala na domačem ledu.

Ljubljanski hokejisti niso znali uspešno povezati dveh tekem z nasprotnikoma z dna lestvice. Pred dnevi so proti Asiagu prekinili niz neuspehov na domačem ledu. Začetek sicer ni bil slab, Ljubljančani so bili v prvih tretjini precej boljši tekmec. Dunajčani so v precejšnji krizi, pred tednom dni so se tudi zahvalili trenerju Marcu Habscheidum, začasno ekipo vodi dosedanji pomočnik Christian Dolezal. Vse to so domači izkoristili, imeli premoč v prvem delu, ko so zadeli tudi okvir gola in so sodniki po ogledu posnetka ugotovili, da zadetka ni bilo. Pozneje je plošček tudi končal v mreži, najprej po akciji izza vrat, ko je bil pred golom na pravem mestu Žiga Mehle, pozneje pa še ob prvi številčni prednosti ob koncu prvega dela, takrat je za 2:0 zadel Ville Leskinen.

Nik Simšič | Foto: HKO/Domen Jančič Nik Simšič Foto: HKO/Domen Jančič Zeleno-beli so imeli tako vse pod nadzorom, nato pa so nerazumljivo popustili. Dunajčani so se v drugem delu vračali v igro, vrnili pa so se v slabi minuti, ko so v le 52 sekundah razmaka dvakrat premagali Lukaša Horaka in sredi tekme sta bili ekipi spet na začetnem izhodišču. Tudi zadnja tretjina ni ponudila spremembe na bolje. Ljubljančani so sicer iskali priložnost za novo vodstvo, si tudi pripravili nekaj priložnosti, toda vratar Lorenz Wildhalm ni več klonil. Na drugi strani pa je slabo igro zeleno-belih in zmedo pred vrati izkoristil Trevor Cheek in nekaj minut pred koncem zadel za popoln preobrat.

Ob ne najbolj prepričljivi predstavi v zadnjih 40 minutah tako domačim ni pomagal niti poskus igre brez vratarja, tako da so tri točke iz Tivolija odnesli gostje z Dunaja. Ljubljančani so ostali pri 19 točkah in zdrsnili na deseto mesto. Naslednja tekma, gostovanje pri Linzu, jih čaka v petek.

Olimpija je po 17 odigranih tekmah z 19 točkami na 10. mestu, samo še pet točk pred Dunajčani. | Foto: HKO/Domen Jančič Olimpija je po 17 odigranih tekmah z 19 točkami na 10. mestu, samo še pet točk pred Dunajčani. Foto: HKO/Domen Jančič

Ograjenšek v podaljšku zadel za zmago Gradca

Reprezentant Ken Ograjenšek je zadel za zmago Gradca v podaljšku. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Reprezentant Ken Ograjenšek je zadel za zmago Gradca v podaljšku. Foto: Morgan Kristan/Sportida Zadnjeuvrščeni na lestvici lige Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) pa je v podaljšku s 3:2 premagal Pustertal. Gregor je podal za drugi gol Štajercev, Ograjenšek pa je zadel za zmago. Vodilni Salzburg je s 3:1 premagal Innsbruck. Tretji Beljak (Blaž Tomaževič, Robert Sabolič) je v podaljšku s 4:3 premagal Asiago. Sabolič je dosegel dva gola. Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc) je z 1:2 izgubil proti Bolzanu. Za edini gol Celovčanov je podal Muršak. 

Liga ICE

Sreda, 1. november

Lestvica

 

Anže Kopitar
Sportal Uspešna noč čarovnic za Kopitarjeve, Englund do prvega gola #video
Ne spreglejte