Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2013,
9.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL

Torek, 30. 7. 2013, 9.56

7 let, 12 mesecev

Hvaležen Slaviji, a vesel, da je spet "doma"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vrača se tja, kjer je začel hokejsko pot. Poln elana in željan dokazovanja se je vrnil v "zmajevo" gnezdo, v katerem je preživel večji del profesionalne kariere. Priložnost bo maksimalno izkoristil.

Čuvaj mreže Aleš Sila je spet del ljubljanskega EBEL-ligaša, s katerim je v ponedeljek dopoldne začel priprave na novo sezono razširjenega avstrijskega prvenstva. Otrok Olimpije se je sredi sezone 2010/2011 preselil v Gradec, kjer je ostal do konca sezone 2011/2012, in sicer je v drugi avstrijski ligi branil barve moštva ATSE Graz. Zadnje leto pa so ga okoliščine pripeljale nazaj v domovino, sezono je preživel pri zaloškem HK-ju Playboy Slavija, ki je nastopal v mednarodni hokejski ligi INL. Založani so že v premiernem poskusu prišli vse do finala, kjer so morali nato priznati premoč vorarlberškim nasprotnikom iz Bregenzerwlada. S predstavami v rumeno-črnem dresu je prepričal vodstvo Olimpije, da mu je ponudilo dvoletno sodelovanje. "Pred poletjem oziroma po lanski sezoni smo z Olimpijo prišli do dogovora o sodelovanju. Tako klub kot jaz sam smo pokazali interes in se na koncu dogovorili za dve sezoni. Odlično je biti spet nazaj doma, v domačem klubu, kjer sem tudi začel hokejsko pot," je nad vrnitvijo navdušen 26-letnik.

Hvaležen Slaviji, da je lahko nadaljeval kariero

Sila se zaveda, da kakovost lige INL ni primerljiva z ligo EBEL, a je kljub temu hvaležen Slaviji, da mu je omogočila nadaljevanje kariere: "Če gledam s strani slovenskega hokeja, mislim, da je liga INL zelo pozitivna stvar, ki se je zgodila. Seveda se ne more primerjati z ligo EBEL, a je bila na kar kakovostni ravni. Tudi sama organizacija je bila na visokem nivoju. Ne nazadnje so bili vsi klubi razen nas in Kranja profesionalni, ampak tudi v Zalogu so se odgovorni zelo trudili, da bi imeli fantje čim boljše pogoje za delo. Slaviji bi se rad zahvalil, da mi je dala možnost, da treniram, tekmujem in nadaljujem svojo pot. Tudi nekateri drugi fantje, kot na primer Sašo Rajsar in Klemen Sodržnik, so prišli igrat. Če ne bi dobili te priložnosti, bi morda celo lahko tudi končali svoje športne poti."

Sprejel bo svojo vlogo in izkoristil ponujene priložnosti

Če je bil lani prva izbira trenerja Jake Avgustinčiča, bo v letošnji sezoni nekoliko drugače. Prvi mož med vratnicama Olimpije bo namreč Jerry Kuhn, česar se Sila dobro zaveda in se s tem ne obremenjuje: "Jaz vem, kakšna je moja vloga letošnjo sezono. Vsako priložnost, ki mi jo bo trener namenil, bom izkoristil in se po svojih najboljših močeh potrudil ekipi pomagati do čim boljšega rezultata." S soigralci, ki jih je bilo na prvi dan priprav le 15, bi moral v prihodnjih dneh obiskati njemu dobro znano dvorano v Zalogu, a so tik pred zdajci izvedeli, da bodo morali zaradi težav s hladilnimi stroji ledene treninge opraviti v Mariboru: "Vsekakor ni najboljše, da se bomo morali voziti v Maribor. Morda je težje iz psihičnega kot iz fizičnega stališča, saj smo zadnji teden pred začetkom izvedeli, da v Zalogu ne bomo mogli trenirati. A tako pač je, teh 14 dni se bomo morali prilagoditi in čim bolje izkoristiti treninge v Mariboru," še pravi Sila, ki se je, kot se za profesionalca spodobi, na novo sezono pripravljal že pred prvimi klubskimi pripravami: "Od vsakega profesionalnega hokejista se pričakuje, da je dovolj samodiscipliniran in da se sam pripravlja. Če si profesionalec, točno veš, da moraš na priprave priti v formi in optimalno pripravljen. "

Kako dobro so hokejisti Olimpije res pripravljeni na novo sezono, bodo lahko pokazali 7. avgusta, ko jih v štajerski prestolnici čaka prva od osmih pripravljalnih tekem. Nasprotnik bo ekipa, ki bi lahko krojila usodo Olimpije v prihodnji sezoni. Uganka, ali bosta moštvi iz slovenske in hrvaške prestolnice sodelovali, naj bi bila razrešena najpozneje 7. avgusta.

Ne spreglejte