Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2023,
9.26

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Rouen Matija Pintarič hokejska liga prvakov

Petek, 8. 9. 2023, 9.26

7 mesecev, 3 tedne

Hokejska liga prvakov, 7. in 8. september

Matija Pintarič junak velike zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Matija Pintarič | Matija Pintarič je ob četrtkovi presenetljivi zmagi Rouena nad švedskim podprvakom zaustavil vseh 31 strelov Skelleftee. | Foto Guliverimage

Matija Pintarič je ob četrtkovi presenetljivi zmagi Rouena nad švedskim podprvakom zaustavil vseh 31 strelov Skelleftee.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski vratar Matija Pintarič se je s soigralci francoskega Rouena v četrtek veselil velike zmage nad aktualnim švedskim podprvakom Skelleftea. Francosko moštvo je v Skandinaviji zmagalo z 1:0 in vpisalo prvo zmago v novi sezoni lige prvakov. Pintarič je zaustavil vseh 31 strelov na svoja vrata. 

Rouen Matija Pintarič
Sportal Pintarič in soigralci občutili finsko moč

Letošnja hokejska liga prvakov poteka po spremenjenem sistemu. Vsaka ekipa v predtekmovanju odigra šest tekem s šestimi različnimi nasprotniki, glede na žreb. Po koncu predtekmovanja 16 najboljših napreduje v osmino finala, za osmerico pa je tekmovanja konec.

Francoski prvak Rouen, med vratnicama katerega že vrsto let stoji Matija Pintarič, je v četrtek gostoval pri favoriziranem švedskem podprvaku Skelleftea in presenetljivo zmagal z 1:0. Edini gol na tekmi je padel v 10. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal Francis Perron.

Domači so predvsem v zadnji tretjini močno pritisnili (13:1 v strelih), oblegali gol slovenskega čuvaja mreže, a se ta ni pustil premagati. Na koncu je za svoj tretji shutout v ligi prvakov (v tej nastopa tretjič) zaustavil vseh 31 strelov švedskega kolektiva. Rouen je na gol domačih sprožil 20 strelov.

Že v soboto novo zahtevno gostovanje

To je prva zmaga Rouena v letošnji sezoni lige prvakov, na uvodnih tekmah so izgubili proti favoriziranima Ingolstadtu (3:5) in finskemu Pelicans (3:8).

Pintaričeve četrta tekma od šestih čaka v soboto, tekmec pa bo znova atraktiven, švicarski prvak Geneve Servette. Ta je v uvodnem krogu presenetljivo izgubil z Innsbruckom (2:5), včeraj pa s 6:1 odpravil podprvaka IceHL Bolzano.

Predtekmovanje poteka do 18. oktobra, osmina finala med 14. in 22. novembrom, četrtfinale med 5. in 12. decembrom, polfinale med 9. in 17. januarjem, zmagovalec pa bo znan 20. februarja. Lovoriko brani finski klub Tappara iz Tampereja.

 

Hokejska liga prvakov, predtekmovanje

Četrtek, 7. september:

Petek, 8. september:

Lestvica:

Dozdajšnji zmagovalci lige prvakov

2023/24: ?
2022/23: Tappara
2021/22: Rögle
2019/20: Frölunda HC
2018/19: Frölunda HC
2017/18: JYP
2016/17: Frölunda HC
2015/16: Frölunda HC
2014/15: Lulea HF

 

Ne spreglejte