Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2021,
13.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

Natisni članek

Raimo Summanen HK Olimpija Gregor Polončič Alpska liga

Torek, 26. 1. 2021, 13.25

1 leto, 2 meseca

Raimo Summanen je novi glavni trener članske ekipe HK SŽ Olimpija

Trenerska menjava pri Olimpiji, zmaje bo vodil finski strateg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

HK SŽ Olimpija - RB Salzburg II | Gregor Polončič ni več glavni trener članske Olimpije. Zamenjal ga bo finski strateg Raimo Summanen. | Foto Grega Valančič/Sportida

Gregor Polončič ni več glavni trener članske Olimpije. Zamenjal ga bo finski strateg Raimo Summanen.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pri HK SŽ Olimpija so opravili novo trenersko menjavo. Dozdajšnjega glavnega trenerja Gregorja Polončiča bo zamenjal finski hokejski strokovnjak Raimo Summanen, s prihodom katerega so se na Celovški 25 spogledovali že jeseni. Ta bo zmaje na tekmi prvič vodil zvečer, ko bodo odigrali prvi polfinalni obračun državnega prvenstva s Slavijo. Polončič, ki mu je vloga glavnega trenerja pripadla po septembrskem polfinalnem pokalnem porazu z Jesenicami, ko se je moral posloviti Ivo Jan, bo delo v klubu nadaljeval kot trener selekcije do 15 let.

 

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani predstavili novinca in naredili korak proti finalu

Hokejiste Olimpije bo že na večerni polfinalni tekmi državnega prvenstva s trenerske klopi vodil nov obraz. Vodstvo ljubljanskega kluba se je za sodelovanje dogovorilo s finskim strategom Raimom Summanenom, ki vodenje članske ekipe prevzema za dve leti. O 58-letnem trenerju je bilo iz Tivolija slišati že jeseni, ko so po polfinalnem pokalnem porazu proti Jesenicam v klubu iskali menjavo za Iva Jana, a dogovora takrat ni bilo. Jana je zamenjal Gregor Polončič, ki pa se po nekaj mesecih poslavlja od vloge glavnega trenerja. Delo v klubu bo nadaljeval kot trener selekcije U-15, so sporočili iz Olimpije.

V Tivoliju izkušnje iz lige NHL in najmočnejših evropskih lig 58-letni finski strokovnjak v Tivoli prinaša izkušnje iz najmočnejših hokejskih lig. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 58-letni finski strokovnjak v Tivoli prinaša izkušnje iz najmočnejših hokejskih lig. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ta bo proti preostalima ciljema sezone - lovoriki v Alpski ligi in domačem prvenstvu - krenila s tretjim trenerjem sezone. Summanen v Ljubljano prinaša igralske in trenerske izkušnje iz najmočnejših evropskih lig, pa tudi lige NHL, v kateri je bil konec sezone 1983/1984 člane ekipe Edmonton Oilers, ki je osvojila Stanleyjev pokal. Ob Naftarjih je nekdanji napadalec zaigral tudi za Vancouver Canucks. Dvakrat je bil prvak elitne finske lige, pečat pa je kot igralec pustil tudi v finski reprezentanci, s katero je leta 1995 postal svetovni prvak.

Po končani igralski poti se je posvetil trenerskemu delu. Član finskega hokejskega hrama slavnih je dolga leta deloval na Finskem (Jokerit, Blues, Ilves, HIFK), bil tudi selektor finske reprezentance, deloval pa je tudi v Švici (Rapperswil-Jona Lakers), Kontinentalni hokejski ligi (Avangard Omsk), na Slovaškem ... Zadnja leta se ukvarja z razvojem najboljših hokejskih igralcev in z nekdanjim olimpijskim hitrostnim drsalcem Jannetom Hänninenom vodi trening kampe za finske NHL-igralce.

HK SŽ Olimpija - RB Salzburg II  Juuso Pulli
Sportal Olimpija z zmago na vrh Alpske lige

 

"Naši cilji so jasni in prepričan sem, da smo jim z Raimom Sumannenom korak bližje," pravi predsednik Miha Butara. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Naši cilji so jasni in prepričan sem, da smo jim z Raimom Sumannenom korak bližje," pravi predsednik Miha Butara. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prepričan je, da so s Sumannenom korak bližje ciljem

"Zelo me veseli, da smo v slovenski hokej pripeljali vrhunskega hokejskega strokovnjaka, s katerim smo bili v stikih že od lanskega leta. Naši cilji so jasni in prepričan sem, da smo jim z Raimom Sumannenom korak bližje. Prepričan sem tudi, da bomo s tem sodelovanjem pripomogli k razvoju ne le ljubljanskega, ampak tudi slovenskega hokeja. Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti Gregorju Polončiču za delo, ki ga je opravil do zdaj, verjamem, da bo uspešen tudi pri novih nalogah v klubu," je prihod Summanena, ki velja za strogega stratega, pozdravil predsednik Olimpije Miha Butara.

Summanen bo Olimpijo prvič vodil na večerni polfinalni tekmi državnega prvenstva. | Foto: Urban Meglič/Sportida Summanen bo Olimpijo prvič vodil na večerni polfinalni tekmi državnega prvenstva. Foto: Urban Meglič/Sportida

Zvečer trenerski debi v slovenskem prvenstvu, prihodnji teden v Alpski ligi

Ljubljančani, ki ne skrivajo želje po priključitvi ligi IceHL (nekdanji EBEL), v Alpski ligi zasedajo prvo mesto. Naslednja tekma v tej jih čaka v torek, ko bodo gostovali pri Cortini. Že danes pa bo finski novinec v klubu vodil prvo tekmo zmajev, zvečer bodo v Tivoliju igrali prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva proti HK Slavija Junior.

Preberite še:

hokej splošna
Sportal Brez presenečenja: Triglavani zadnji polfinalisti
Ne spreglejte