Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2015,
12.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Robert Sabolič Blaž Gregorc Robert Kristan Luka Gračnar Klemen Pretnar Edo Terglav Sparta Praga Red Bull Salzburg Grenoble Boštjan Goličič

Četrtek, 20. 8. 2015, 12.08

8 let, 3 mesece

Gračnarjevi napadajo danske prvake, Sabolič in Goličič proti podprvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začenja se nova sezona hokejske lige prvakov, v kateri bo sodelovalo 48 moštev, med njimi tudi nekaj Slovencev. Bomo tudi letos gledali finsko in švedsko prevlado?

Še preden se bodo začele nove sezone domačih tekmovanj, bo tudi kopica naših legionarjev začela skupinski del lige prvakov. Ta se je po nekajletnem premoru vrnila lani, a ni požela takšnega zanimanja, kot bi si udeleženci želeli. Organizatorji upajo, da bodo tribune na bojih letos bolje obiskane.

Nova sezona lige prvakov bo pozdravila štiri klube več kot lani: v skupinskem delu bo v 16 skupinah s po tremi moštvi tekmovalo 48 klubov. Vsaka ekipa bo v predtekmovanju odigrala štiri tekme z nasprotnikoma iz svoje skupine, dve doma in dve v gosteh. Prvo- in drugouvrščeni po skupinskem delu bosta napredovala v izločilne boje, in sicer v šestnajstino finala. V izločilnih bojih bodo klubi odigrali po eno tekmo doma in eno v gosteh, o zmagovalcu pa bo odločala finalna tekma, ki bo 9. februarja.

Premoč nordijskih držav

Med sodelujočimi klubi je 26 ustanovnih članov, 12 najboljših klubov iz šestih najmočnejših evropskih lig (z izjemo lige KHL, saj se nekaterim vodilnim na ruski hokejski zvezi zdi liga prvakov le zapravljanje časa) in deset klubov z vstopnico wild-card.

Če bo obveljala lanska praksa, bodo tudi letos najresnejši kandidati za naslov prvakov klubi, ki domujejo na Švedskem in Finskem. V lanskem četrtfinalu smo namreč spremljali le klube iz omenjenih nordijskih držav. Naslov brani Luleå Hockey, ki je v švedskem finalu s 4:2 premagal Frolundo.

Začenja tudi slovenski trio

Že danes bodo prvo tekmo odigrali tudi klubi treh Slovencev. Salzburgu Luke Gračnarja, lani jih je v osmini finala izločil poznejši prvak, bodo v gosteh nasproti stal danski prvak Sønderjyske. Sparta Praga Roberta Saboliča bo gostovala pri norveškem podprvaku Storhamarju, Gap Boštjana Goličiča pa bo gostil švicarskega podprvaka iz Züricha.

V petek se bo z ligo prvakov spoznal trener Edo Terglav, njegov Grenoble doma čaka težka naloga, saj v Francijo prihaja češki prvak Litvinov. Robert Kristan, Blaž Gregorc in Pardubice bodo sezono odprli v soboto proti švicarskemu prvaku Davosu, takrat bo Dunaj Klemna Pretnarja pričakal finskega prvaka in lanskega polfinalista lige prvakov Karpat Oulu.

Ne spreglejte