Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 4. 2014,
12.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Andrej Hočevar Gašper Krošelj Luka Gračnar svetovno prvenstvo Južna Koreja

Sreda, 16. 4. 2014, 12.45

7 let, 12 mesecev

Gračnar: Na psihi se ne pozna, Krošelj: Če bom lahko, bom pokazal vse znanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med potniki na svetovno prvenstvo so trije vratarji. Največ izkušenj ima Andrej Hočevar, Luka Gračnar je branil na enem članskem SP, Gašper Krošelj, ki se seli v drugo švedsko ligo, še na nobenem.

Slovenska hokejska reprezentanca, ki bo v Južni Koreji nastopila nekoliko pomlajena, bo na misiji – vrnitev v elito – pogrešala nekaj standardnih reprezentantov, tudi na vratarskem položaju. Med vratnicama bo manjkal Robert Kristan, ki se na Slovaškem bori za prvaka. Matjaž Kopitar je tako v Južno Korejo odpeljal na zadnjih akcijah stalna člana Andreja Hočevarja in Luko Gračnarja, prvič pa je med potniki na svetovno člansko prvenstvo tudi Gašper Krošelj.

"Seveda sem si želel biti zraven že prej, a ni šlo. Zdaj sem bil vendarle sprejet v reprezentanco, tako da sem zelo vesel. Če bom dobil priložnost, bom pokazal vse svoje znanje. Drugače pa moramo vedeti, da gre tu za ekipo. Čeprav nismo popolni, kader imamo takšen, kot ga imamo, moramo biti vsi skupaj pripravljeni in dokazati, da smo se sposobni vrniti v elito," razmišlja Krošelj, ki je na pripravljalnih tekmah z Avstrijo in Madžarsko še lovil tekmovalne občutke: "Mislim, da na pripravljalnih obračunih še nismo pokazali vsega, kar znamo, tako da bomo zdaj igro stopnjevali iz tekme v tekmo. Dogovorjeno je bilo, da bova z Andrejem branila vsak pol tekme. S svojo igro sem zadovoljen, Avstrijci so sicer na koncu dosegli dva zadetka, ker so lovili rezultat. Nimaš kaj … To je bila prva tekma po mesecu dni, odkar sem zadnjič igral. Tako da je bilo za vse nas dobrodošlo, da smo imeli vsaj dve tekmi, da smo pred svetovnim prvenstvom spet dobili občutek, kako je na tekmi, in ne samo na treningu."

"Poskušal sem čim več trenirati, da sem notri prinesel pomanjkanje tekem"

Andrej Hočevar ima s svetovnimi prvenstvi daleč največ izkušenj, večkrat je namreč že sodeloval v akcijah, ko se je Slovenija uvrstila v elito, zato bo eno vratarsko mesto prav gotovo pripadlo njemu. Za drugo mesto se tako potegujeta Krošelj in Luka Gračnar. Zadnji je bil drugi najučinkovitejši vratar rednega dela lige EBEL, v končnici pa mu trener Salzburga - "rdeči biki" so v nedeljo postali podprvaki lige EBEL -, priložnosti ni ponudil že vse od tretje tekme četrtfinala 11. marca.

"Vsekakor je bolje, če braniš. Občutek tekme je le nekaj drugega kot na treningu. Ampak jaz sem poskušal ta čas čim bolje in čim več trenirati, da sem prinesel notri pomanjkanje tekem," pravi Hrušičan in zagotavlja, da odločitev, da je v večjem delu končnice pri "rdečih bikih" obsedel na klopi, nanj ni vplivaloa negativno: "Ne, na psihi se ne pozna. Morda sem še bolj spočit, kot če bi branil."

Dvajsetletnik svoje vloge na svetovnem prvenstvu še ne pozna, tudi slovenski strateg se pred odhodom še ni želel dokončno opredeliti glede vratarskih vlog, prav tako pa Gračnar še ne želi razmišljati o klubski prihodnosti – s Salzburgom ima sicer sklenjeno sodelovanje še za dve leti: "Dokler sezona ni končana, se ne želim pogovarjati o klubski prihodnosti. Najprej moram do konca odigrati, kot se spodobi, potem pa pridejo na vrsto takšne stvari. Pogodba me še vedno veže na Salzburg, ampak vedno obstajajo še kakšne možnosti in tudi ambicije so vedno višje."

Ne spreglejte