Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Detroit Red Wings NBA

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 16.30

8 let

Fantastični Anže Kopitar paral živce Detroitu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je moštvu Los Angeles Kings v ligi NHL do domače zmage nad Detroit Red Wings pomagal z zadetkom in kar tremi podajami.

Los Angeles je štirikrat zatresel mrežo Detroita in zmagal, prav pri vseh zadetkih pa je sodeloval Anže Kopitar. Hrušičan je pomagal Kraljem do novega uspeha in že sedme zmage v zadnjih devetih srečanjih z zadetkom in kar tremi podajami. Hrušičan je v tej sezoni dosegel že 12 golov in 23 podaj.

Kralji so odlično vstopili v srečanje. Občinstvo v dvorani Staples Centre so dvignili na noge že v 3. minuti, ko je v polno zadel Tyler Toffoli. To je bil njegov jubilejni 20. zadetek v tej sezoni, med podajalce pa sta se vpisala Kopitar in Kanadčan Milan Lucic. Gostje se niso predali. V zadnjih minutah prve tretjine so poskrbeli za preobrat in po zadetkih Slovaka Tomaša Tatarja in Rusa Alekseja Marčenka povedli z 2:1.

Gostitelji so dolgo iskali pot do izenačenja. Našli so jo v 37. minuti, ko je prednost "power-playa" v zadetek pretopil slovenski zvezdnik. Ekipi sta v zadnjo tretjino vstopili z rezultatom 2:2, ki pa je trajal le 88 sekund, saj je v 42. minuti Los Angelesu novo vodstvo zagotovil Alec Martinez. Na seznamu podajalcev se je znova znašel Kopitar, ki je izjemen večer začinil še z eno podajo za zadnji zadetek na tekmi. Ko je Dwight King 53 sekund pred srečanjem zatresel prazno mrežo gostov, je bil odločen zmagovalec (4:2).

Eden od najboljših na svetu, a …

Ko so na zadnji tekmi zmogli zgolj en zadetek in po kazenskih strelih izgubili s St. Louis Bluesom (1:2), je Kopitar opozarjal prav na pomanjkanje zadetkov. Tokrat se je mreža nasprotnika zatresla večkrat, tudi igra je bila drugačna kot proti St. Louisu.

"Ne vem, kaj je bil vzrok, morda smo vse skupaj malce poenostavili, ploščki so šli v gol in se nam je izšlo. Morda je bila poenostavitev res ključna. Pomembneje je, da čim več streljamo, kot da iščemo popolne podaje in popolno igro," je Gorenjec, ki je bil izbran za prvo zvezdo večer, iskal razloge za zmago in ob tem priznal, da se počuti odlično.

Ko imaš enkrat ob sebi takšnega igralca, na katerega se lahko zaneseš tako v napadu kot v obrambi, je vse lažje tudi za soigralce, ki po obračunu z Detroitom niso skoparili s pohvalami. "Ni skrivnost, da se marsikdo želi zgledovati po njem in imeti njegove vodstvene sposobnosti, a mislim, da vse skupaj prestavlja na neko višjo raven. Je eden najboljših hokejistov na svetu in morda je prav zaradi geografske lege našega kluba premalo cenjen. Preprosto neverjetno je, kako nadzoruje igro," je hvalnice na račun slovenskega napadalca pel strelec zmagovitega zadetka Alec Martinez.

Dominanten večer Kopitarja

Da je bil to še en večer, v katerem bo 28-letnik gonilna sila ekipe, je kaj hitro med srečanjem opazil tudi trener Darryl Sutter: " Po prvi tretjini sem videl, da prevzema (Kopitar, op. a.) nadzor nad igro. Mislim, da je bilo to očitno. On in Drew (Doughty, op. a.) sta bila najbolj opazna igralca. Bila sta dominantna."

Kralji bodo imeli zdaj kar nekaj čas za počitek, naslednja domača tekma pa jih čaka šele v soboto zvečer, ko bodo gostili Ottawo.

Daniel Sedin zaustavil Panterje

Florida Panthers ni več nepremagljiva. Panterji so dobili 12 tekem zapored, na gostovanju v Vancouvru pa so po podaljšku ostali praznih rok in prejeli le točko. Z dvema zadetkoma je blestel Šved Daniel Sedin, ki je tudi odločil srečanje.

Dvoboj v New Yorku, ki je postregel le s tremi zadetki, je slabi dve minuti pred zaključnim piskom sirene odločil Šved Jesper Fast. Rangerji so premagali Boston (2:1).

Največ zadetkov je v noči na torek padlo v Calgaryju, kjer so se obeh točk veselil gostje iz Kalifornije. San Jose je razburljiv obračun, na katerem je vedno vodil, dobil s 5:4. Vodil je z 2:0, 3:1 in 5:3, gostitelji pa so se najbolj izkazali v drugi tretjini, ko so v razmiku 15 sekund dosegli dva zadetka ter izenačili na 3:3. Na koncu so ostali brez točk.

Ne spreglejte