Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 2. 2015,
13.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Dornbirn

Petek, 20. 2. 2015, 13.15

7 let, 12 mesecev

Dvojna doza najmanj "priljubljenih" za zmaje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi del lige EBEL se počasi preveša v drugo polovico. Olimpija bo zvečer gostovala na Predarlškem pri Dornbirnu, ki ga v gosteh še ni premagala, buldogi pa v nedeljo prihajajo v Ljubljano.

Zeleno-beli tabor je s torkovim porazom proti Celovcu naredil še korak nazaj od končnice, tudi Dornbirnu ni šel na roke poraz po kazenskih strelih proti Innsbrucku, a Avstrijci lahko veliko bolj realno pogledujejo proti drugemu mestu, ki še prinaša četrtfinale.

Za drugim Gradcem zaostajajo štiri točke, a imajo tekmo manj. Povrh vsega bodo prihodnji dve tekmi odigrali proti Olimpiji, ki jim nadvse ustreza. Ljubljančani so izgubili na prav vseh štirih medsebojnih tekmah letošnje sezone, od mogočih osmih točk so na svoj račun vpisali le eno ob porazu po kazenskih strelih. "Vsi se moramo zavedati, da so te tekme ključne in da moramo dati res vse od sebe. V torek smo izgubili v loteriji, tokrat mora biti drugače. Imamo še vse možnosti za četrtfinale," je optimističen branilec večernih gostiteljev Robert Lembacher, trener Dave MacQueen pa dodaja: "Ljubljana igra zelo preprost hokej, na to moramo biti pripravljeni."

Ljubljančani sicer še niso vrgli puške v koruzo, pa tudi če teoretičnih možnosti za končnico ne bo več, se bodo, kot zatrjujejo, trudili za to, da bi vstop med najboljših osem komu preprečili.

"Na zadnji tekmi pri Dornbirnu nismo igrali najbolje. Jasno je, da moramo že od prvega meta ploščka začeti bolje. Za nas je vsaka tekma za biti ali ne biti. Če ne bomo s sploh prvo zmago pri Dornbirnu začeli zmagovalnega niza, lahko opustimo misli na končnico," pravi vratar Olimpije Miika Wiikman, ki bo v ekipi pogrešal poškodovane Gala Korena, Kyla Medveca, Davida Planka, Gregorja Koblarja in Luko Kalana. Moštvu s Predarlške pa bo najbolj manjkal najučinkovitejši mož, nekdanji zmaj Chris D`Alvise.

Ne spreglejte