Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2016,
20.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marcel Rodman Nemčija

Četrtek, 14. 1. 2016, 20.52

8 let

"Dokler mi ne bodo prepovedali, bom igral in ostal motiviran"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sezona se je za Marcela začela s težjo poškodbo, po kateri še okreva. Prva operacija je bila uspešna, druga na srečo ne bo potrebna. Če bo šlo vse po načrtih, se bo sredi februarja vrnil na led.

Da so poškodbe sestavni del športa, se še kako dobro zaveda hokejski bratski par Marcel in David Rodman, ki je prestal že mnoge tegobe. Skupaj bi morala združiti moči pri nemškem drugoligašu Dresdner Eislöwen, a se je Marcel poškodoval le dva tedna pred začetkom prvenstva.

Na pripravljalni tekmi je po naletu nasprotnika z glavo priletel v ogrado, obležal na tleh in se kmalu znašel v bolnišnici, kjer je spet začutil celotno telo. Sprva so menili, da poškodba ni hujša, a nadaljnje so preiskave pokazale, da ne gre za nedolžno stvar in da bo potreben operativni poseg na medvretenčni ploščici v vratnem vretencu.

Ne bo treba še na drugo

Poseg so opravili oktobra in ko smo ga v sredo poklicali, da bi preverili, kako napreduje okrevanje, nam je postregel z odlično svežo novico, in sicer da mu ne bo treba še enkrat pod nož.

"Prva operacija je potekala dobro, a so zdravniki kljub temu nekaj časa menili, da bom potreboval še eno operacijo, ki pa smo jo zdaj odpovedali. Ugotovili so, da je moja struktura vratu nekoliko drugačna od večine. Ker so naredili ta poseg, se mi morda en ligament obrača malce drugače, tako da so razmišljali, da bi ga morda malo 'postrigli'. A zadnje dni se počutim bolje, tako da smo se odločili, da operacije ne potrebujem in da je potreben samo čas, da se stvari 'uležejo'," si je po sredinem obisku bolnišnice oddahnil 34-letnik.

Ko pravi, se počuti precej bolje, a: "Prav veliko se ne morem gibati, lahko kolesarim, počasi bom lahko začel teči, delam vaje za stabilizacijo vratu. Trenutno raje naredim manj kot pa več, saj vem, da moram biti previden."

Sredi februarja na trening?

In kdaj bi Marcela spet lahko videli na ledeni ploskvi? "Zadnjih deset dni imam fizioterapijo dvakrat na dan, tako da smo vse skupaj malo okrepili. Zelo kmalu pa bom odšel na rehabilitacijsko kliniko. Načrtujemo, da bi se to končalo nekje do sredine februarja, nato pa bi morda začel trenirati," pravi naš sogovornik, ki upa, da bi Dresdnerju na ledu lahko pomagal še v tej sezoni. Ta bo zadnjo tekmo rednega dela odigral 1. marca, nato pa sledi končnica, ki si jo morajo še priigrati. Motivacije mu ne manjka: "Dokler mi ne bodo prepovedali, bom še igral in ostal motiviran (smeh, op. p.)."

Ekipa za med štiri

Brata Rodman sta enkrat že postala prvaka druge nemške lige, v sezoni 2012/13 sta na vrh splezala z Bietigheimom, ki je tudi trenutno vodilni, medtem ko je Dresdner Eislöwen na osmem mestu. Za šestim, ki vodi neposredno v končnico, zaostaja osem točk.

"Po moji oceni imamo ekipo za med štiri. Nekaj časa smo igrali solidno, nato pa je šlo iz dneva v dan več stvari narobe in nismo našli poti iz težav. Po zamenjavi trenerja je v slačilnici druga energija, drugačna sta pristop in sistem. Sprememba je skoraj vedno pozitivna. Zadnjih deset dni smo pokazali premik v igri, a kako bo šlo na dolgi rok, še ne morem reči. Je pa zagotovo kar nekaj razočaranja, saj imamo boljšo ekipo, kot kaže lestvica," z dozdajšnjo bero točk ni zadovoljen dolgoletni slovenski reprezentant.

In kakšen rezultat bi mu po klubski sezoni le narisal nasmeh na obraz? "Samo z uvrstitvijo v končnico zagotovo ne bi bil zadovoljen. Bi pa bil, če bomo zmagali. Če bi se stvari izšle, bi bilo tudi to mogoče. Seveda bom zadovoljen tudi, če bomo delovali dobro, tako si ne bomo imeli kaj očitati, če nam na koncu ne bo uspelo," razmišlja Rodman. Ta je pred dnevi s svojim klubom iz trenerskega boksa okusil zimsko klasiko pred skoraj 32 tisoč gledalci, ki jo je po njegovih besedah nekoliko pokvarilo le to, da so jim gostje tik pred koncem ukradli dragoceno točko.

Ne spreglejte