Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2015,
23.14

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetovno prvenstvo slovenska hokejska reprezentanca risi Norveška Ostrava Praga

Četrtek, 7. 5. 2015, 23.14

5 let, 2 meseca

Danci namučili ZDA, risom Norveška zadala boleč poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska hokejska reprezentanca je na 79. svetovnem prvenstvu izgubila tudi peto tekmo. Norvežanom je priznala premoč z 1:3 in si močno zmanjšala možnosti, da letos obstane med hokejsko elito.

Slovenska reprezentanca se je torej na izjemno pomembni tekmi pomerila z Norveško in izgubila. Po petih tekmah ima prav toliko porazov in edina med šestnajstimi izbranimi vrstami na prvenstvu nič točk.

V slovenskih vratih je tekmo začel Robert Kristan, ki se je proti Fincem lahko spočil, Jan Muršak pa se je po kratkem izletu v tretji napad spet vrnil ob Anžeta Kopitarja in Jana Urbasa. Zaradi kazni, ki si jo je prislužil na včerajšnjem obračunu, ni smel igrati Boštjan Goličič, priložnost v četrti peterki je dobil Miha Verlič.

Norvežani so zadeli prvi, ob izključitvi Aleša Mušiča je za njihovo vodstvo z 1:0 poskrbel Patrick Thoresen. Slovencem pa edine norveške izključitve v prvi tretjini ni uspelo kaznovati z golom. Risi so potrebovali le 15 sekund igre v drugi tretjini, da so izid izenačili. Hitri Jan Muršak je pobegnil norveškim branilcem in zabil prvi gol na tem prvenstvu! Norvežani so spet izkoristili "power-play", za 2:1 je zadel Anders Bastiansen. V 38. minuti je bil izključen Robert Sabolič, Norvežani pa so z igralcem več dosegli še tretji gol na tekmi, strelec je bil Jan Holos. Do konca tekme risom izida ni uspelo spremeniti in na tem prvenstvu ostaja pri nič točkah.

Priložnosti, da slovenski hokejisti izpolnijo glavni cilj, se pravi obstanek med elito, zmanjkuje. Za ta dosežek imajo na voljo le še nedeljski obračun z močno reprezentanco ZDA in nato v ponedeljek še tekmo z Dansko.

V večerni tekmi so v slovenski skupini ZDA mukoma preskočile Dansko, v skupini A je Češka pričakovano premagala Avstrijo, Nemčija pa z odlično zadnjo tretjino Latvijo.

Ne spreglejte