Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2015,
18.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Andrej Tavželj Fabian Dahlem Marko Popovič

Torek, 25. 8. 2015, 18.12

6 let, 7 mesecev

"Dali sta nam samozavest, a prostora za izboljšave je še veliko"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še slabi trije tedni ločijo Olimpijo od nove sezone v ligi EBEL, v kateri bo zaigrala z nekaj novimi tujimi in domačimi okrepitvami. Na druženju z njimi smo pogrešali predsednika Marka Popoviča.

Edini slovenski EBEL-ligaš, ki se na nove podvige pripravlja od začetka avgusta, je danes nekaj omenjenih mož, za katere v klubu upajo, da bodo prinesli dodano vrednost, predstavil tudi sedmi sili. A na predstavitvi smo pogrešali človeka, ki smo ga novinarji vneto pričakovali, da predstavi svoje misli o projektu prisilne poravnave, Marka Popoviča.

Predsednik se je zaradi službenih obveznosti opravičil – njegove misli vam bomo prenesli v prihodnjih dneh –, besedo pa so prevzeli trener Fabian Dahlem in pet njegovih varovancev (Andrej Tavželj, Guillaume Desbiens, Stefan Chaput, Roland Kaspitz in Olivier Roy).

"Mislim, da smo na prvih treh tekmah prikazali solidno predstavo. Lahko rečem, da smo že zdaj naredili velik korak od tam, kjer smo bili lani v enakem obdobju. Videti smo bolj kompaktno. Fantje, ki so lani igrali za Olimpijo, vedo, kaj lahko pričakujejo. Vsak ve, kaj je njegova naloga. Še vedno pa je seveda veliko prostora za napredek. Tri tekme, dve zmagi se sliši dobro. Čeprav na zadnjih dveh tekmah nismo igrali proti najboljšim ekipam, nam ti zmagi lahko dvigneta samozavest. Pomembno je, da smo zadnji dve tekmi dobili zaradi boljše igre z igralcem več in manj," se je Nemec razgovoril o prvih treh pripravljalnih tekmah. Zmaji so proti Dunaju izgubili z 1:3, Jesenice premagali s 7:1, MAC Budimpešta pa z 2:0.

Za zdaj zadovoljen, a nikoli ne veš

Nov, bolj merodajen dokaz Olimpijine pripravljenosti bo četrtkov obračun v Beljaku, nasprotniku v pripravah sicer ne gre najbolje (tri tekme, trije porazi, še posebej visok proti Medveščaku 0:9). Dahlem bo takrat lahko računal na vse nove okrepitve – avstrijska branilca Kristof Reinthaler in Fabian Scholz sta še vedno na preizkušnji –, pa si pred ali med sezono obeta še kakšno?

"Še vedno pogledujemo po trgu, še vedno poskušamo ugotoviti, ali nam kaj manjka. Bomo videli. Šli bomo korak za korakom. Za zdaj sem s fanti zadovoljen, a nikoli ne veš," vrat novim obrazom še ni zaprl 49-letni strateg.

O staroselcih

Na vprašanje, ali so staroselci, kot sta Aleš Mušič in Andrej Hebar, že podpisali pogodbe, je Dahlem odvrnil: "Vse je dobro. Igrali bodo za nas …"

Da bi dočakal zadoščenje

Tako kot bo igral reprezentančni branilec Andrej Tavželj, ki mu Olimpijina pogodba sicer dovoljuje, da kadarkoli zapusti klub. "Moj cilj je predvsem, da se najprej dokaže samemu sebi. Mislim, da ti fantje potrebujejo dodatno potrditev, da so to poletje dobro delali, kar se jim tudi pozna. Za začetek bi bilo največ, da bi bili nagrajeni s potrpežljivostjo po lanski sezoni, v kateri se je pač dogajalo mnogo stvari. Da bi dobro začeli sezono s solidnimi igrami. Če se bo to uresničilo in se bodo v mozaik postopoma dodajale kocke, bi bila na koncu to lahko res ena uspešna sezona. To bi bilo zame eno zelo veliko zadoščenje," o ciljih razmišlja "Tava". Pogovor z 31-letnim branilcem si boste lahko prebrali v sredo.

Ne spreglejte