Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2015,
22.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovan Bratislava Gašper Krošelj Žiga Jeglič Rok Tičar Medveščak Zagreb liga KHL CSKA Moskva Jan Muršak SKA Sankt Peterburg

Sreda, 23. 9. 2015, 22.22

8 let

CSKA poražen na vojaškem derbiju, Medveščaku prva zmaga v gosteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na delu so bili vsi trije klubi slovenskih legionarjev. CSKA Moskva je izgubil proti prvaku SKA, Slovan Bratislava pa proti vodilnemu Jokeritu. Bolj veseli so Zagrebčani, ki so ugnali Dinamo iz Rige.

Prvi vojaški derbi so ob odprtju sezone pred mesecem dni v podaljšku dobili Moskovčani, na drugem pa so z nasmehom na obrazu ledeno ploskev lahko zapuščali aktualni prvaki lige, člani SKA. Tudi tokrat je bilo tesno, saj so hokejisti iz Sankt Peterburga v ruski prestolnici slavili z 2:1, zmagoviti zadetek je prispeval Ilja Kovalčuk, ki se je po treh tednih okrevanja v tekmovalni pogon vrnil v ponedeljek. Za Moskovčane je v 43. minuti na 1:2 znižal Aleksander Radulov, a je bil na koncu tekme, na kateri ni manjkalo izključitev, edini, ki mu je uspelo premagati vratarja Iljo Ežova. Slovenski napadalec Jan Muršak je igral skoraj 22 minut, enkrat ustrelil in dobil 12 od 21 sodniških metov.

Na težkem gostovanju je bil Slovan iz Bratislave Žige Jegliča in Roka Tičarja, ki je pri vodilnem moštvu zahodne konference Jokeritu izgubil z 1:4. Častni zadetek za Slovake je v 51. minuti prispeval Lukas Kaspar, ki je ob znižanju na 1:2 vrnil upanje Slovanu, a sta tega v zadnjih minutah razblinila Niko Kapanen in Jesper Jensen.

Do točk le Medveščak

Bolj uspešni so bili hokejisti Medveščaka, ki so na gostovanju v Latviji po zaostanku z 0:1 z zadetkoma Jesseja Saarinena in Mareka Kvapila z 2:1 še drugič v tej sezoni premagali Dinamo Rigo. Med vratnicama Zagrebčanov, ti so v gosteh zmagali sploh prvič letos, je stal Danny Taylor, Gašper Krošelj je bil drugi vratar.

Slovan (deveto mesto zahoda) bo v petek gostoval v Rigi, Medveščak (šesto mesto zahoda) bo isti dan gostoval pri moskovskem Spartaku, drugo moštvo zahoda CSKA pa bo v akciji šele v nedeljo, ko bo v Moskvi derbi zahoda z Jokeritom.

Ne spreglejte