Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

CSKA Moskva SKA Sankt Peterburg liga KHL Jan Muršak

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 21.55

8 let

CSKA-ju za uvod velika zmaga na vojaškem derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Osmo sezono lige KHL sta odprla aktualni prvak SKA Sankt Peterburg in ruski prvak CSKA Moskva. Sladke zmage s 4:3 v podaljšku, h kateri je Jan Muršak prispeval podajo, so se veselili Moskovčani.

Že uvod v novo tekmovalno obdobje je postregel z izjemno zanimivim obračunom med dvema velikima ruskima tekmecema, ki sta se lani srečala v konferenčnem finalu. Finalne vstopnice in Gagarinovega pokala so se takrat veselili hokejisti SKA, ki so tokrat pred domačimi gledalci – zbralo se jih je 12.300 – vojaški derbi izgubili v podaljšku.

Jan Muršak in CSKA-jevci na srečanju nikoli niso zaostajali, a tudi nikoli niso povedli z več kot zadetkom razlike. V 21. minuti, ko je akcijo lepo začel slovenski napadalec, je za vodstvo Moskovčanov poskrbel Aleksander Radulov, a je Joakim Lindstrom dobro minuto zatem izenačil. Nikita Zaitsev je v 32. minuti izkoristil številčno premoč in s strelom med nogama premagal domačega vratarja Mikka Koskinena, a tudi to vodstvo ni trajalo prav dolgo. Šest minut pozneje, ko se je na kazenski klopi hladil Muršak, je Maksim Čudinov poskrbel, da sta šli moštvi na drugi odmor izenačeni. V peti minuti zadnje tretjine so gostje, tudi s pomočjo SKA-jevega branilca Andreja Zubareva, spet povedli, Ilja Kovalčuk pa je tri minute zatem izenačil.

Odločila je zadnja okrepitev

Rezultat se do konca rednega dela ni spremenil, tako da je sledil podaljšek, ki ga je že v 25 sekundi odločila najnovejša pridobitev CSKA Geoff Platt (soigralcem se je pridružil pretekli teden). Strel Kanadčana z beloruskim potnim listom, ki je lani branil barve Lokomotiv Jaroslavla, je Koskinen odbil, a je Platt prišel do ploščka in odbitek pospravil v mrežo.

CSKA bo drugo tekmo odigral v četrtek, ko se bo v Moskvi udaril z mestnim tekmecem Spartakom.

Ne spreglejte