Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 2. 2015,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

CSKA Moskva Jan Muršak Slovan Bratislava Žiga Jeglič Rok Tičar

Četrtek, 19. 2. 2015, 12.06

8 let

CSKA-jev eksperiment se je končal z zmago, Jaroslavl ob igralca (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti moskovskega CSKA so se na gostovanje k Lokomotiv Jaroslavlu odpravili s pomlajeno ekipo in po kazenskih strelih zmagali z 2:3. Zdesetkani Slovan je izgubil s 3:4 proti Dinamu iz Rige.

Moskovčani so si že pretekli teden zagotovili prvo mesto rednega dela lige KHL in si v sredo privoščili, da so na gostovanje v Jaroslavl poslali pomlajeno moštvo, glavne adute pa spočili (tako med drugim niso igrali Jan Muršak, Aleksander Radulov, Stephane da Costa, Igor Grigorenko, Nikita Zaitsev, Denis Denisov …).

Eksperiment, kot so poimenovali mlado zasedbo, jim je uspel, CSKA je sicer točko prepustil Lokomotivi, a zmaga se vrača v Moskvo, kjer jih v petek čaka še en obračun z mestnim tekmecem v tednu dni Dinamom (ta je v nedeljo zmagal z 2:0). Eno od glavnih imen ob zmagi nad Jaroslavlom je bil Nikolaj Prohorkin, ki je po mesecu in pol spet zaigral v ligi KHL. Enaindvajsetletnik je v 32. minuti zadel za vodstvo z 2:1, v loteriji pa bil edini, ki je uspešno izvedel kazenski strel in tako CSKA priboril 47. zmago sezone.

Tekmo je zaznamovala poškodba napadalca gostiteljev Vladislava Kartajeva, ki si je hrbet poškodoval na začetku druge tretjine, ko je oddrsal v protinapad. Nesrečnega Rusa - kako je prišlo do poškodbe, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku - je moralo z ledene ploskve odpeljati zdravstveno osebje.

49 sekund

Slovan, ki je v finančnih težavah, se je z igralci (na razpolago so imeli 15 igralcev v polju), ki so mu še na voljo za zadnji dve tekmi lige KHL, doma zoperstavil Dinamu iz Rige in izgubil s 3:4. Minuto pred koncem rednega dela je na semaforju pisalo 3:3, a 11 sekund zatem je Charles Genoway Latvijcem zagotovil vse tri točke. Rok Tičar je igral 21 minut in pol, štirikrat ustrelil, dobil 11 od 17 sodniških metov, sodniki pa so mu dosodili šest kazenskih minut. Po poškodbi v začetku februarja, zaradi katere je izpustil tudi reprezentančno akcijo, se je na tekme vrnil Žiga Jeglič, ki je na ledu preživel 16 minut, enkrat streljal, dobil enega od dveh sodniških metov in odsedel malo kazen.

Moštvo iz Bratislave, z vijoličastimi dresi se je spomnilo dneva boja proti raku, je na zadnjem mestu zahodne konference, kjer bo tudi končalo sezono.

Ne spreglejte