Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2021,
17.30

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Amiens HDD Jesenice celinski pokal

Sreda, 30. 6. 2021, 17.30

2 leti, 9 mesecev

celinski pokal

Jeseničani oktobra v Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Nejc Stojan | Jeseničani se bodo celinskemu pokalu pridružili v drugem krogu, ko se bodo za napredovanje oktobra borili v Franciji. | Foto Grega Valančič / Sportida

Jeseničani se bodo celinskemu pokalu pridružili v drugem krogu, ko se bodo za napredovanje oktobra borili v Franciji.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Po sezoni brez tekmovanja v Celinskem pokalu – odnesel ga je koronavirus – se vrača. V njem bodo tekmovali tudi slovenski državni in pokalni prvaki, člani HDD Sij Acroni Jesenice. Gorenjsko moštvo, za katerega bosta še naprej igrala brata Sašo in Patrik Rajsar, se bo tekmovanju priključilo v drugem delu, ko bodo napredovanje oktobra lovili v Amiensu Franciji.

Nik Zupančič
Sportal Nik Zupančič: Prav je, da se stremi k višjim ciljem, a na koncu vedno pridemo do financ

Celinski hokejski pokal se po letu prisilnega počitka znova vrača na urnik. V lanskem tekmovalnem obdobju bi moral enega od turnirjev gostiti HK SŽ Olimpija, a je na koncu covid-19 v celoti odnesel celotno "celinsko" sezono.

Nova se bo začela 24. septembra, potekala bo v štirih fazah, zaključni turnir bo med sedmim in devetim januarjem prihodnje leto. 

Jesenice prvaki - Olimpija finale
Sportal Tudi v prihodnji sezoni bo železar

Med 20 tudi železarji

Sodelovalo bo 20 klubov iz 20 držav. Med njimi je tudi slovenski prvak HDD Sij Acroni Jesenice, ki ga bo znova treniral Nik Zupnčič. Železarji se bodo tekmovanju, ki bo med 24. in 26. septembrom najprej obiskalo Romunijo (Brasov) in Litvo (Vilna), pridružili v drugem delu. 

Med 22. in 24. oktobrom se bodo v francoskem Amiensu v skupini D ob gostitelju Amiens Gothiques, tekmecu iz Alpske lige Asiagu in enem od zmagovalcev septembrskega prvega dela potegovali za končno zmago in napredovanje v tretji del.

Zaključni turnir bo potekal med sedmim in devetim januarjem prihodnje leto.
 | Foto: Sportida Zaključni turnir bo potekal med sedmim in devetim januarjem prihodnje leto. Foto: Sportida

Prvak bo znan devetega januarja

Gostitelja tega bosta med 19. in 21. novembrom Krakow in Aalborg. Najboljši moštvi vsake skupine bosta napredovali na zaključni turnir. Ta bo med sedmim in devetim januarjem. Gostil ga bo eden od štirih predstavnikov zadnje četverice.

Bratska naveza ostaja v napadu železarjev

Pri HDD Sij Acroni Jesenice so potrdili, da bosta rdeči dres tudi v prihodnji sezoni nosila brata 32-letni Sašo in 23-letni Patrik Rajsar.

Zadnji zmagovalec bo letos igral v ligi prvakov

Klubi se ne bodo borili le za lovoriko, pač pa tudi za povabilo za igranje v hokejski ligi prvakov v naslednji sezoni. V zadnji izvedbi celinskega pokala so zmagali hokejisti danskega SonderjyskE Vojens, ki bo letos zaigral v elitni ligi prvakov. Ta se bo začela 26. avgusta. 

Celinski pokal 2021/22:

Prvi krog, 24.-26. september 2021:
Skupina A (Brasov, Romunija): Corona Brasov (Romunija), Barcelona (Španija), Mladost Zagreb (Hrvaška), Buz Beykoz Istanbul (Turčija)

Skupina B (Vilna, Litva): Hockey Punks Vilnius (Litva), Crvena Zvezda (Srbija), Tartu Valk 494 (Estonija), Skautafelag Akureyrar (Islandija)

Drugi del, 22.-24. oktober 2021:
Skupina C (Budimpešta, Madžarska): Olimp Riga (Latvija), Ferencvarosi TC (Madžarska), Sokil Kyiv (Ukrajina), kvalifikant 2

Skupina  D (Amiens, Francija): Amiens Gothiques (Francija), Asiago Hockey (Italija), HDD Sij Acroni Jesenice (Slovenija), kvalifikant 1

Tretji del, 19.-21. november 2021
Skupina E (Krakow, Poljska): Saryarka Karaganda (Kazahstan), HK Poprad (Slovaška), Cracowia Krakow (Poljska), kvalifikant 2

Skupina F (Aalborg, Danska): Sheffield Steelers (Velika Britanija), HK Gomel (Belorusija), Aalborg Pirates (Danska), kvalifikant 1

Zaključni turnir, 7.-9. januar 2022: gostil ga bo eden od udeležencev

HK SŽ Olimpija trening
Sportal Olimpija ostala brez tekmovanja, v katerem je imela velike cilje
HK Olimpija Linz Luka Ulamec
Sportal Iz Olimpije na Jesenice
Ne spreglejte