Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2013,
17.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jesenice Olimpija večni derbi

Torek, 26. 3. 2013, 17.22

8 let

Brez presenečenj: Olimpija do prve polfinalne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanska Olimpija je na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva po pričakovanjih s 7:4 premagala hokejiste HD mladi Jesenice. Povratna tekma bo v petek v Ljubljani.

Uvodne minute srečanja so pripadle Ljubljančanom, Žiga Pance je pridrsal po levi in ustrelil proti jeseniškim vratom, a je bil vratar Gaber Glavič na mestu. Je pa že v 2. minuti za vodstvo ''zmajev'' poskrbel Andrew Thomas, ki je jeseniškega čuvaja mreže ugnal s strelom z modre črte. V deveti minuti je vodstvo gostov na +2 zvišal Damjan Dervarič in zdelo se je, da se bo tekma končala z visokim vodstvom ''Ljubljančanov''. A ''železarji'' so po drugem zadetku stopili na plin in obstreljevali vrata Jerryja Kuhna. Poskušali so Anže Zupančič, Aleš Remar in Peter Bizalj, ki se je izkazal s kar precejšnjim številom strelov proti vratom Američana, najbolj nevaren je bil v 16. minuti, ko je njegov strel končal prek gola. Je pa takoj zatem zapretil Andrej Hebar, ki je prišel do neoviranega strela, a se Glavič ni pustil presenetiti, izid pa se do konca prve tretjine ni spremenil.

Tudi drugo tretjino so Jeseničani začeli odločno, v 24. minuti je obrambi Olimpije pobegnil Grega Pihler, ki je pridrsal pred Kuhna, a mu ni uspelo znižati zaostanka. Lepo priložnost je minuto zatem zapravil tudi David Sefič. In kdor ne da, dobi. Po dveh zamujenih priložnostih jeseniške izbrane vrste, so Ljubljančani v manj kot 20 sekundah ušli že na štiri zadetke prednosti. Najprej je številčno prednost izkoristil Aleš Mušič, že v naslednji akciji pa je Miha Verlič še četrtič premagal Glaviča. V 28. minuti je za navdušenje med 600 navijači poskrbel Urban Sodja, ki je po podaji Damirja Ejupa prvič zatresel ljubljansko mrežo. A ''zmaji'' so do konca druge tretjine poskrbeli še za dva hitra zadetka, v 31. je bil natančen Chris D`Alvise, v 32. pa še Aleš Mušič, ki je postavil izid druge tretjine 6:1.

V zadnji tretjini je med vratnici Jesenic stopil Jure Pavlič. Že v uvodnih minutah so gostitelji kljub visokemu zaostanku pokazali veliko želje in spet začeli z obstreljevanjem ljubljanskih vrat. Nevaren je bil strelec prvega jeseniškega zadetka Urban Sodja, a je Kuhn ostal zbran. Napadalno igro so Jeseničan kronali z zadetkom v 45. minuti, ko je moral na kazensko klop Boštjan Groznik, drugi zadetek je dosegel Aleš Remar. V 50. minuti so Ljubljančani še sedmič zadeli, Pavliča je prvič premagal Jaka Ankerst. Kljub petim zadetkom zaostanka se domačini niso dali in še naprej napadali, kar se jim je obrestovalo v 52. minuti, ko so spet izkoristili igralca več, natančen je bil Miha Brus. Za izid tekme 4:7 pa je dve minuti pred koncem poskrbel Miha Bremec. Jeseničani so pokazali veliko željo in celo nastreljali ''zmaje'', (razmerje v strelih je bilo 38:34 v korist domačih), a Olimpija je upravičila vlogo favorita.

Povratna tekma bo v petek, 25. marca, v Ljubljani.

Ne spreglejte