Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
19.36

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Wayne Gretzky Marcel Dionne Luc Robitaille Dave Taylor

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 19.36

5 mesecev, 1 teden

Anže Kopitar v družbi Kraljev, ki so pustili največji pečat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Edini slovenski NHL-ovec je v soboto odigral 700. tekmo rednega dela lige NHL in postal osmi Kralj s tem dosežkom. Kleni Hrušičan družbe največjim imenom te franšize ne dela le v omenjeni kategoriji.

Pisal se je 6. oktober leta 2006, ko je Anže Kopitar prvič stopil na ledeni oder najkakovostnejše hokejske lige na svetu in z dvema zadetkoma proti Anaheimu dal vedeti, da bo na najstnika treba še kako računati. Devet let pozneje deseto sezono drsa v najmočnejšem hokejskem ligaškem tekmovanju in je eden od najvidnejših članov lige NHL. Čeprav je bil ob podelitvi prenekaterih nagrad v severnoameriški ligi mnogokrat spregledan, gre za še kako hvaležnega igralca. Postaja eden od največjih, kar jih pozna kalifornijska franšiza, in se na najvišjih mestih lestvic Los Angeles Kings druži s tistimi, ki so pri Kraljih pustili najvidnejše pečate.

Pred dnevi je 28-letnik odigral 700. tekmo rednega dela (70 jih je dodal v končnici) in postal osmi Kralj, ki se lahko pohvali s tem mejnikom. Pred jubilejnim obračunom je izpustil trening, saj ga je dan prej v gleženj močno zadel plošček, in vnesel nekaj dvomov o igranju, a ko je šlo zares, je stal na ledu in pomagal svojemu moštvu. V tej kategoriji na večni lestvici franšize vodi Dave Taylor, ki je v rednem delu za Kralje zaigral na 1.111 tekmah. Kopi bo, če ne bo nevšečnosti, še v tej sezoni skočil na sedmo mesto, na katerem je trenutno Robert Goring.

V lovu za Gretzkyjem, Goringom, Nichollsom …

Ko beseda nanese na najučinkovitejše Kralje, je Kopitar s 617 točkami (redni del) na sedmem mestu. Tudi tu je pred njim Goring, ki je zbral 42 točk več. Vodilni položaj z neverjetnimi 1.307 točkami ohranja legendarni Marcel Dionne. Šesto mesto Kopitarju pripada tudi na večni lestvici podajalcev. Do zdaj je soigralcem v rednem delu pomagal s 394 podajami, 37 več jih je zbral Bernie Nicholls, največ, kar 757, pa Dionne.

Tudi na lestvici najboljših desetih strelcev losangeleškega moštva ne manjka ime najboljšega slovenskega hokejista. Osrednji napadalec je pred dnevi zabil 223. zadetek v rednem delu in na sedmem mestu prehitel Charlesa Simmerja. Zdaj lovi Wayna Gretzkyja, ki je v dresu Kalifornijcev zadel 246-krat, s 557 zadetki pa kraljuje Luc Robitaille.

Ne spreglejte